Вести

Весић: Ивањица до августа добија своју "Кнез Михаилову улицу"

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је у Ивањици радове на реконструкцији градског језгра, односно улица Миленка Кушића, Мајора Илића и Градског трга.

"Ивањица ће добити своју Кнез Михаилову улицу. Знам много људи пореклом из Ивањице, неке од њих сигурно и 40 година, и кад год сам са њима разговарао о овом граду, они су ми причали како ће једног дана бити уређена главна улица. То се, очигледно, чека деценијама, а председник Вучић је то обећао и главна улица ће бити обновљена", рекао је министар Весић.

До августа месеца наредне године, Ивањица ће имати уређену главну улицу, навео је министар Весић и додао да и то показује колико је држави важно да се сваки град уређује.

Поновио је да је држава ове године уложила 987 милијарди динара, односно око девет милиона евра у различите путеве у Ивањици, као и да следи расписивање тендера, из средстава ЕБРД-а, за обнову пута Ариље - Ивањица, вредан 12 милиона евра, за 27 километара.

"У то крећемо наредне године и наставићемо да улажемо и развијамо овај крај. Од септембра, када стигне ауто-пут до Пожеге, настављамо ка Дугој пољани, па ће Ивањица за две до три године бити на само око два сата вожње од Београда и постаће много атрактивнија за туризам, пословање... А, све ће то променити начин живота људи овде", рекао је министар Весић.

Приметио је и да сваки град до којег дође ауто-пут, процвета и добије додатни импулс за развој, што ће, рекао је, бити случај и у Ивањици.

"Права децентрализација значи изградњу саобраћајне инфраструктуре, а то је политика председника Вучића - повезивање Србије и равномерни развој, као основа за даљи економски напредак наше земље", поручио је министар Весић.

 

 

Извор: Танјуг