Вести

Кисић: Ново возило за патронажну службу Дома здравља у Бору

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић уручила је служби Поливалентне патронаже у Дому здравља Бор кључеве новог возила, које ће омогућити већи обим посета породиљама у првим данима родитељства.

Министарка Кисић је истакла да је родитељима, када беба тек дође у кућу, подршка ове службе, односно једне ефикасне и стручне екипе, од великог значаја и да јој је веома драго што ће она сада бити много доступнија.

Према речима министарке Кисић, за набавку овог возила Министарство је, преко Јавног конкурса за спровођење пронаталитетних мера у локалним самоуправама, издвојило 2,5 милиона динара, док је општина Бор издвојила 1,7 милиона динара.

Поред набавке возила, овим средствима организоване су и радионице за труднице у склопу патронажне службе у Дому здравља Бор, које је министарка Кисић посетила овом приликом.

Министарка Кисић је навела да је Бор локална самоуправа која и поред никада веће државне финансијске подршке породицама са децом, издваја и додатна средства за спровођење мера пронаталитетне политике, као што су финансијска подршка за свако рођено дете, бесплатни вртићи за треће дете, подршка за незапослене мајке, бесплатни уџбеници и слично.

Све је то допринело да у Бору, већ почетком септембра, број новорођених беба буде већи у односу на целу прошлу годину, као и да све већи број младих остаје да живи у овом месту.

 

 

 

Извор: Танјуг