Вести

Кисић: Бити родитељ је један од најодговорнијих занимања

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић рекла је да су компаније, које омогућавају усклађивање рада и родитељства,  од огромног значаја за државу.

Министарка Кисић је, поводом доделе награда "Пријатељ породице 2023" у  Привредној комори Србије, истакла да је "бити родитељ један од најодговорнијих и најзахтевнијих занимања".

Како је рекла, занимање за које смо се школовали, без обзира колико то волели, одузима нам доста времена.

"Често имамо грижу савести да не проводимо довољно времена са породицом, децом и партнерима, а то не мора бити тако", поручила је Кисић. 

Нагласила је да је велики број заинтересованих компанија које су се јавиле за ову награду показује да расте свест о томе.

"Срећна сам што сарађујемо са Привредном комором и верујем да ће наредне године бити већа заинтересованост од стране компанија", рекла је Кисић.

Признање "Пријатељ породице 2023" у категорији велика привредна друштва добили су "Generali osiguranje", "Banca Intesa", "Nestle Adriatic", "Koncern Bambi" и "Nelt Co d.o.o.".

У категорији привредна друштва са већинским учешћем Србије награђен је Телеком Србије.

Награде су уручене и у категорији мала и средња привредна друштва и добиле су их компаније "Tester al" из Јагодине, "Textil" из Ужица и "Diginet" из Зрењанина.

 

 

 

Извор: Танјуг