Вести

Момировић: Ђилас све што каже, слаже

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је да је лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас измислио да је Министарство грађевинарства док је он, Момировић, био на његовом челу потписало уговор без цене за изградњу Дунавског коридора.

"Коридор је дугачак 68 километара, вредност тог пројекта и потписаног уговора је 337 милиона евра. Свако ко зна елемантарну математику може да израчуна да је километар те брзе саобраћајнице око 4,9 милиона евра. Ти људи, све што кажу, слажу", навео је Момировић одговарајући на питања новинара у Привредној комори Србије.

Према речима Момировића, сведоци смо нових напада на велике инфраструктурне пројекте, који праве разлику у економији Србије.

"Све што причају ови људи (опозиција), цела ова кампања која се води, све је једна велика лаж. А оно што је реалност, што је стварност, јесу ти ауто-путеви. Успели смо да изградимо ауто-пут до Чачка и сада градимо до Пожеге. Успели смо да изградимо ауто-пут до Шапца, успели смо да изградимо Коридор 10, до Ваљева завршавамо ускоро. Гради се ауто-пут и од Ниша ка Приштини, као и Дунавски коридор, за који Драган Ђилас прича да се гради без цене", рекао је Момировић.

 

 

Извор: Танјуг