Вести

Ђурић: Опозиција наноси штету Србији

Њ. Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић коментарисао је насиље опозиције на улицама Београда као и начин на који се америчка власт односила са онима који су нападали институције и државне званичнике.

Ђурић је навео како извештавање страној јавности долази од људи који су обојени личним идеолошким убеђењима.

"Велики део Западне јавности информације добија од медија чији дописници делују као активисти одређених политичких струја које сада не желим да именујем. То извештавање је обојено њиховим идеолошким убеђењима са веома опозиционом пристрасношћу. Приметили смо огроман број албанских лобиста који понављају матрицу како смо ми насилно друштво. Жалим што опозиционе идеје у Србији заступају људи који позивају на насиље и напад на институције", рекао је Ђурић.

Ђурић је додао како је Њ. Е. амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил тренутно на мети увреда опозиције која мисли да насиљем и увредама некога може да потчини себи.

"Сједињене Америчке Државе су у претходих неколико година постале главни партнер Србије у развоју софтверских технологија, Кристофер Хил је тренутно на мети бројних струја које мисле да насиљем увредама могу некога да потчине себи. Тривијалне покушаје да се узме власт на улици нико не гледа са наклоношћу укључујући и америчку јавност. Починиоци упада у зграду конгреса у Сједињеним Америчким Државама осуђени су на вишегодишње казне, где је власт показала да неће толерисати рушење уставног поретка и нападе на државне званичнике", рекао је Ђурић.

 

 

Извор: Информер