Вести

Петковић: Куртијева идеологија зла мора да престане

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да "идеологија зла" премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија мора да престане како би регион у којем Срби и Албанци заједно живе добио шансу да се развија.

Петковић је уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића, и дан уочи годишњице мучког и злочиначког напада на српску децу у Готовуши, истакао да Куртију није јасан концепт нормализације односа и изградње поверења међу народима и да не схвата да обични људи на Косову и Метохији били они Срби или Албанци, не желе да буду таоци његове идеологије мржње, већ да желе да живе нормално и безбедно. 

Петковић је рекао да Срби на Косову и Метохији никада неће пристати на то да на мржњу одговарају мржњом, али да ће се одлучно и демократски борити за своја права, слободу и достојанство.

"Београд је, када је реч о омогућавању слободе кретања, без икаквих калкулација које се причињавају параноичним умовима, испунио раније преузете обавезе претходне власти из 2011. године, истовремено Куртију из руку избио једну од полуга за вршење притисака и насиља над Србима северно и јужно од Ибра и још једном поручио да је истински опредељен за мир и нормализацију", рекао је Петковић.

Према његовим речима, једини ко може да има нешто против тога да се људи широм региона крећу слободно јесу екстремисти и изолационисти, јер се панично плаше тога да људи разних вера и нација имају контакте и сарађују, будући да управо та врста слободе и широкогрудости потире идеологију мржње на којој Курти и његови истомишљеници граде своје политичке каријере.

 

 

 

Извор: Танјуг