Вести

Орлић: Показаће колико су "опасни" само да се врате са скијања

Спољни притисци на Србију знатно су се појачали након окончаних избора, а они који би од Србије да начине колонију, своје јуришнике проналазе у делу опозиције који руинира нормалан и пристојан живот грађана Београда и Србије. Грађани су могли да одахну, када је опозиција чије је језгро "круг двојке" отишла на своје "заслужене" одморе, али су обећали да ће се на улице вратити одмах након предаха. Потпредседник Српске напредне странке др Владимир Орлић објашњава шта чека Србију након завршетка празника. Орлић је уједно послао и моћну поруку српском народу на Косову и Метохији, који се налази у до сада најтежој ситуацију по свој опстанак.

Да ли ће опозиција да продубљује кризу и настави изазивање нереда по Београду и Србији и који би били механизми које држава може да употреби, како би се са тим изборила на адекватан начин? Владимир Орлић одговара да је глас народа једино важан и да мањина никада неће моћи да терорише већину, ма колико год се мањина понашала као да је већина.

– Суштински да никакве кризе није било. Не може убедљива мањина, ма колико била насилна, агресивна и бучна да изазива било какву кризу. Нити може да доведе да се убедљива већина људи пред њима уплаши, склони, поклони и да каже: "ево радите са нашом државом шта хоћете". То је просто немогуће. Бивши режим, колико год покушавао да на улици насиљем, агресијом, дође до власти и фотеља, од тога нема ништа! – истиче Орлић.

Потпредседник Српске напредне странке наводи да је садашње изазивање нереда стратегија, добро опробана претходних месеци и година и да то није ништа ново.

– Све што су радили одувек – то је стратегија муве без главе – уђу у ситуацију из које после не знају сами како да изађу и шта да раде – даље срљају из грешке у грешку. Тако сте гледали и прошлог пролећа када су правили протесте на улици, након проглашења изборних резулултата. 17. децембра исто. Ово што смо гледали претходних дана – исто је као и прошлог лета. Њихова порука је: "Идемо на годишњи одмор па ћете да видите шта ће бити када се вратимо. Уплатили смо дочек, скијање, видећете шта ће бити кад се вратимо". Све би то било смешно да нема оног дела када малтретирају све остале, када блокирају улице, путеве, не дају људима да иду на посао. Управо због тога резултати избора јесу онакви какви су били – рекао је Орлић.

Насупрот политици потпуне дистопије и рушења државе, ту је политика за коју су грађани Србије већински изгласали 17. децембра, а то је да Србија не сме да стане.

– Људи хоће мир, напредак. сигурност, да нам Србија буде још снажнија у будућности. Људи су гласали за изборну листу "Србија не сме да стане", јер Србија не сме и неће да стане и за ону политику који предводи председник Александар Вучић. Коме то није драго, мораће са тим да живи. Али не сме чињеницу, да је своје бираче лагао, да прикрива тако што ће своје незадовољство решавати преко леђа других људи. Признаће они све резултате тих избора, тако што ће да узму своје мандате и паре које им је држава обезбедила. То их је одувек једино занимало. Србија ће да настави даље, нема стајања! – истиче Орлић.

Орлић је пожелео срећне празнике нашем народу на Косову и Метохији и поручио да се председник Србије Александар Вучић и званични Београд боре у немогућим условима за српски народ у нашој јужној Покрајини.

– За све што се дешава српском народу кривац је само један – то је Аљбин Курти. Терор који спроводи претходне две године није чинио нико пре њега на такав начин. Сви знају ко је главни кривац. Али када чујете хохштаплере из опозиције, да није крив Курти него Вучић, Београд и Србија. Онда вам је јасно колико су суштински исти и да не желе добро сопственом народу и сопственој држави – каже потпредседник Српске напредне странке.

Орлић додаје и да је српски народ на Косову и Метохији на изборима 17. децембра показао коме верује, као и да зна ко се за њега једини бори.

– Срби на Косову и Метохији знају боље него било ко други шта је истина, ко се за њих бори и ко за њих ради. То можете да видите на основу онога што сами кажу – а рекли су управо на изборима 17. децембра. Убедљивије него у било ком другом делу наше земље. Наши сународници са КиМ су са оних 75 посто гласова за изборну листу "Србија не сме да стане". Виде да је само председник ту за њих, да се само он бори за њих у условима горим од немогућих. Они знају да на својој страни, за разлику од неких времена из одвратне прошлости, која се никоме, сем тајкунима и лоповима не враћају, иза себе имају своју државу. Борићемо се и у тим условима горим од немогућих, борићемо се и нећемо да одустајемо. Нико сем Александра Вучића није саопштио у лице свакоме, целом свету – што се нас тиче, нема признавања такозваног Косова никада и нигде, ни на овај, ни на онај начин. Нема га никако. Нема места у УН, нема за припадајуће међународне агенције и организације. Ми ћемо свој Устав да поштујемо увек и свуда и да се боримо за свој народ. То је суштинска разлика између суверене државе какву имамо данас, у односу на ону бедну и понижену. Тако је некада било, у то се не враћамо никада више! – закључио је Владимир Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи