Вести

Ђурић: Нови Сад неће постати талац мржње маргиналних групица

Градоначелник Града Новог Сада и члан Председништва Српске напредне странке Милан Ђурић одбацио је тврдње да изградњом цркве код Штранда, неко има намеру да уништава зелене површине у граду.

"У питању је урбанистички план који предвиђа повећање броја верских објеката, за шта постоји потреба у полумилионском граду какав је Нови Сад, у којем вековима заједно у слози и љубави живе бројне верске заједнице", истакао је Ђурић.

Неки медији су пренели да су, како је наведено, "независни" чланови Савета месне заједнице "Лиман" позвали грађане на окупљање поводом најаве, како сматрају, неоправдане изградње цркве код Штранда.

Ђурић је, у саопштењу, такве позиве оценио "срамотним" и додао да се неће дозволити да мултиетнички и мултиконфесионални град Нови Сад постане талац "болесне мржње неких маргиналних политичких групица, које на изборима немају шта да траже па користе тајкунске медије за ширење лажи".

"Зарад истинитог информисања грађана Новог Сада, које покушавају да обману због мржње према вери српског народа, морам да реагујем, јер све што су поменути маргиналци изнели је једна велика лаж", истакао је Ђурић.

Упитао је да ли ће онима којима данас смета изградња православне цркве, сутра сметати храм неке друге конфесије, и да ли ће ти који дижу глас против изградње верског објекта и при томе то јавно извргавају руглу, сутра са истим жаром нападати изградњу вртића, школа или болница.

"У недостатку политичког програма и идеја, они су ударили на светиње", констатовао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг