Вести

Брнабић са новим шефом канцеларије Савета Европе

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са новопостављеним шефом Канцеларије Савета Европе у Србији Јаношом Бабићем, о досадашњој сарадњи и континуитету сарадње на постојећим, као и новим програмима са овом организацијом.

Брнабић је пожелела добродошлицу шефу канцеларије Савета Европе и истакла да постоји велики простор за унапређење сарадње у бројним областима.

Брнабић је шефу Канцеларије Бабићу пренела ставове Србије по питању неприхватљивости захтева тзв. "Косова" за чланство у Савету Европе, и изразила захвалност свим државама чланицама које су показале разумевање за ставове Републике Србије.

Шеф канцеларије Савета Европе захвалио је на досадашњој конструктивној сарадњи Канцеларије Савета Европе са Владом Србије и указао на то да је циљ да се током његовог мандата наставе постојећи и започну нови програми сарадње. 

У том контексту је посебно истакао могућност продубљивања сарадње у областима људских права, образовања, као и заштите животне средине у којима би примена експертизе Савета Европе имала бенефите за грађане Србије.

Брнабић је захвалила Канцеларији Савета Европе на досадашњој сарадњи и новом шефу ове организације пожелела много успеха током мандата у нашој земљи.

 

 

 

Извор: Танјуг