Вести

Момировић: Избори у Београду су референдумски

Предстојећи избори у Београду су референдумски, јер ће грађани моћи да изаберу између оних који су на страни Србије и оних који стоје поред осведочених непријатеља Србије попут Фон Крамон, Михаела Рота, Тонина Пицуле, Клемена Грошеља и њихових домаћих филијала оличених у Драгану Ђиласу и његовим сателитима, поручио је министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Томислав Момировић. Открио је и да ли ћемо га видети у новој влади, а разговарали смо и о другим актуелним темама.

"Ми смо свесни тренутка у којем се одржавају ови избори, као и тешке геополитичке позиције Србије, али и поред тога желимо да урадимо све оно што смо обећали нашем народу кроз програм који смо назвали "Скок у будућност Србије - EXPO 2027". Испред нас су историјски пројекти попут "EXPO 2027", изградње метроа, и зато ми морамо јединствено са нашим народом да наставимо са економским развојем Србије, завршимо ове пројекте и омогућимо нашим људима да просечна плата буде 1.400 евра, просечна пензија 650 евра и све то до краја 2027. године. Нама је потребна чврста и неспорна већина да бисмо испунили све зацртане циљеве и зато не смемо да дозволимо да наш главни град не буде на том путу развоја", рекао је министар Момировић.

* Опозиција жели да бира датум. Кажу да им не одговара крај априла јер ће њихови гласачи, а вероватно и они, тада бити на одмору. Какву поруку тиме шаљу?

- Не бих улазио у анализе тога шта опозиција воли, а шта не, шта им одговара и шта им не одговара. Толико пута смо изашли у сусрет опозицији, и сваки пут би испало да то није баш тако како су они мислили. Желели су изборе, добили су изборе на свим нивоима - а опет су рекли да им то не одговара. Изгубили су изборе, тражили су да се понове избори, добили су нове изборе и опет су рекли, е ни то нам сада не одговара. Заиста је апсурдно коментарисати било какав одговор опозиције. Након последњих избора јасно је да је изборна листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" победник, а да су губитници сви ови који су се сврстали уз Драгана Ђиласа.

* Какав резултат очекујете на београдским изборима?

- Ако смо на прошлим децембарским изборима добили већину, очекујем да ћемо на овим изборима победити са још већом разликом. Не само зато што смо јачи и што смо показали да смо најозбиљнија политичка опција, не само у земљи него и у региону, већ зато што је опозиција показала да није озбиљна, да не зна шта ради и доноси само неизвесност за наше грађане.

* Председништво Српске напредне странке донело је одлуку да Ана Брнабић буде председница Народне скупштине Републике Србије. То је за многе било изненађење. Зашто баш она?

- Не бих рекао да је изненађење. Ана је један од највећих бораца које сам упознао у свом животу. Као председница Владе Републике Србије увек је била храбра и доносила одлуке које су допринеле економском расту, новим инвестицијама и модернизацији Србије. Велика је ствар бити у њеној влади и овом приликом Ани честитам избор на још једну, другу по јачини функцију у Републици Србији. С огромним политичким знањем и искуством, сигуран сам да ће добро обављати посао и на челу Народне скупштине Републике Србије.

* Рекли сте недавно да сте се мало уморили од политике. Да ли то значи да нећете бити у наредној влади?

- Нисам рекао да сам се уморио од политике, рекао сам да сам понекад уморан од недовољно храбрости да се неке ствари реше на ефикасан начин и да се неки ставови бране храбро. Не смемо никада више да дозволимо да председник остане усамљен у одбрани политичких ставова наше организације. Понекад нам је фалило храбрости да се с неким стварима суочимо, макар то било супротно већинском опредељењу грађана. Ја лично, као особа, никада нисам уморан. Радим сваки дан од шест ујутру до после поноћи, а сматрам да је најмање битно да ли ћу ја бити у влади или не. Важно је да ко год буде у наредној влади настави са храбрим одлукама, јер то што су грађани дали поверење овој политици, то је једна огромна обавеза. Сигуран сам да ће у наредној влади бити тим људи који ће знати да се носи с великим изазовима и буде кадар да спроведе у дело све оне амбициозне планове председника (Републике) Србије Александра Вучића, који су ту да омогуће грађанима квалитетнији живот, модерно здравство, нове прилике за запослење.

* Да ли ће нас изненадити име мандатара?

- Битно је да влада прати политику председника Србије Александра Вучића, а што се имена самог мандатара тиче, мислим да је то мање битно. Оно што је много битније је да се мандатар и министри не повлаче пред изазовима, да се храбро суочавају с тешким проблемима и да мандатар увек стоји у првом реду у одбрани наше политике, баш као што је то радила Ана Брнабић.

 

 

 

Извор: Ало