Вести

Ђурић: Нови Сад неће заборавити своје трагично страдале суграђане

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић положио је венац на спомен-обележје код Варадинског моста, у знак сећања на погинулог Олега Насова, који је настрадао 1. априла 1999. године током НАТО агресије, саопштено је из кабинета градоначелника.

Ђурић је поручио да Нови Сад никада неће заборавити своје трагично страдале суграђане, као ни, како је рекао, бесмисао који је владао те 1999. године и неправду нанету Србији и њеном народу.

Ђурић је, заједно са члановима породице Олега Насова положио венац на спомен-обележје.

"На данашњи дан, пре тачно 25 година, у пет часова ујутро, бомбардери НАТО пакта су ракетним пројектилима срушили Варадински мост на Дунаву, а управо у том тренутку на њему се нашао Олег Насов. Годишњицу његове погибије и ове године обележавамо са његовом породицом. Данас заједно тугујемо и сећамо се Олега и свих невиних жртава НАТО агресије", рекао је Ђурић. 

Ђурић нагласио је да овај трагичан догађај никада не сме бити заборављен, пише у саопштењу.

"То је обавеза према будућим генерацијама, али и према онима који су невино изгубили животе, како се страдања више никада не би поновила. Мир и стабилност једне државе су непроцењиви и представљају императив који обезбеђује друштву бољу перспективу и светлију будућност", рекао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг