Вести

Момировић: Немачка лобира да Срби буду проглашени за геноцидан народ

Посету председника Кине Си Ђинпинга Републици Србији и лобирање Немачке да спроведе срамну резолуцију о Сребреници, коментарисао је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, гостујући на телевизији Информер.

Министар Момировић истакао је како сматра да злочин који је починио К.К. неће убити рад и заслуге генерација наставника и ђака Основне школе "Владислав Рибникар".

"Моја деца иду у школу "Владислав Рибникар" и не прође дан да не помислим како је то могло да се деси? За све људе чија деца иду у ту школу тај дан је остао продужен и никада није прошао, мој син је ишао у ту школу и ја у њу верујем, јер сматрам да онај мали монструм не може да убије све оно што су у њој постигле генерације деце и наставника. То је трагедија после које 3. мај и ова земља више никада неће бити исти. Морамо наћи снаге да наставимо даље, а тај мали монструм није само починио кривично дело и усмртио децу, већ и будућу елиту ове земље", рекао је министар Момировић.

Министар Момировић говорио је и о посети Србији председника Кине Си Ђинпинга који ће овде провести два дана у разговору са председником Александром Вучићем.

"Велика је част што је председник Кине одабрао да посети нашу земљу што говори колико нас поштују и колико је чврсто пријатељство председника Вучића и Си Ђинпинга. Он ће овде провести два дана, а занима ме да ли ће се председник Макрон суочити са санкцијама након састанка. Потписали смо споразум о слободној трговини са Кином. Прешли смо на индустријске центре, али ширимо се и на друге секторе, Кина је тренутно првак у домену вештачке интелигенције и летећих аутомобила што тренутно звучи невероватно. Драган Ђилас је мене издвојио говорећи да личим на достављача пице, али му то не замерам јер је његово политичко царство као лидера опозиције се урушава и никада неће моћи да заузме ниједну политичку функцију која би му омогућила да заради милионе евра, што га јако боли. Он је политички господар опозиције која подржава независно Косово, видимо тренутно господина који се тресе док говори и мислим да је његова судбина да остане у опозиционим клупама и да не постоји шанса да поново дође на власт. Курти и наша опозиција са истим људима попут Шидера лобирају против наше земље, а ми смо ипак успели да одбранимо своје интересе", рекао је министар Момировић.

 

 

Извор: Информер