Вести

Божић: 2. јуна видећемо огољену истину

Гостујући у емисији Добро јутро Србијо на ТВ Хепи, потпредседница Владе АП Војводине Сандра Божић говорила је о политичкој ситуацији у земљи, посети председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, али и о притисцима које Србија трпи на међународном плану.

Посету председника Си Ђинпинга означила је као изузетно важну, имајући у виду стратешко партнерство које је додатно продубљено, али и подршку коју НР Кина непоколебљиво пружа Србији. Та подршка посебно долази до изражаја по питању територијалног интегритета, и самосталног доношења сопствених одлука те подршци у вођењу суверене политике. Однос стратешког партнерства огледа се и у подршци Србији у Уједињеним нацијама, а посебно у данима када Србија трпи највеће притиске у модерној историји, а све с намером да се Србима утисне жиг геноцидног народа.

Божић је посебно нагласила да такав корак, промовисан лицемерном политиком појединих земаља, доводи до нових тензија на Западном Балкану, те да је најбољи пример томе неодговорна изјава Спајића о подршци Резолуцији о Сребреници. Међутим, навела је она, то није усамљен случај аутошовинизма који потпору проналази и међу политичарима из српске опозиције који се крију иза маске лажног патриотизма, а све са циљем како би се додворили појединим амбасадама уочи избора, упркос томе што их народ не жели. Рад опозиције током претходних година окарактерисала је као рад интересне групе уједињене око само једног циља, а то је рушење сопствене државе и мржња према Александру Вучићу.

Када су изборни услови у питању, оценила је да предлог опозиције о измени јединственог бирачког списка који је на данашњој седници Скупштине представља неодговоран предлог опозиције који ће отежати или онемогућити остваривање права гласа одређеном броју бирача. Српска напредна странка ће и овај предлог опозиције усвојити због виших интереса који у овом тренутку за нашу државу између осталог значе очување мира и стабилности.

На крају гостовања, Божићева је закључила да је време за политику помирења, политику која води напретку и миру, те да је Александар Вучић с иницијативом Отворени Балкан утабао пут таквој политици. С друге стране економски резултати и животни стандард грађана говоре у прилог томе колико је та политика успешна, што уједно може да представља и узрок паници појединих земаља којима је само слаба Србија - добра Србија.

 

 

Извор: ТВ Хепи