Вести

Вучевић: Србија посвећена поштовању међународног права

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је са министром спољних послова Украјине Дмитром Кулебом о актуелној безбедносној и политичкој ситуацији у свету и могућностима економске сарадње двеју земаља у тим околностима.

Председник Вучевић подвукао је да је Србија посвећена поштовању међународног права и територијалног интегритета сваке државе чланице Уједињених нација, укључујући и Украјину.

Отворени смо за пријатељске разговоре о свим питањима и на свим нивоима, рекао је председник Вучевић и исказао захвалност саговорнику на томе што је поменуо хуманитарну помоћ коју је Србија послала украјинском народу.

Председник Вучевић предочио је министру Кулеби ставове званичног Београда у вези са ситуацијом на Косову и Метохији и о резолуцији о Сребреници, уз оцену да Приштина није испунила ниједан захтев који је пред њу постављен, а да је невероватно да неко после скоро три деценије поново покреће питање о Сребреници.

Кулеба је рекао да је његов долазак порука да има простора да се односи двеју земаља додатно учврсте, посебно имајући у виду чињеницу да два народа, српски и украјински, имају сличности.

Србија и Украјина имају много различитог, али исто тако и заједничког и зато је могуће да заједно градимо будућност у многим областима, закључио је министар спољних послова Украјине.

 

 

 

Извор: Танјуг