Саопштења

Томић: Данас више него икад морамо бити уз председника Вучића

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 23.05.2024.

 

Зоран Томић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Пред нама је један од најтежих и најважнијих дана у историји Србије. Данас на седници УН видећемо јасно ко су нам прави пријатељи у свету, а ко су они који желе да буду само „партнери“. Србија је земља која је у прошлости много себе дала да се избори за слободу како свог, тако и других народа. Нажалост, лекције су нам показале да су сви ти потези више били окренути ка другима него ка нама. Од својих принципа никад нисмо одустали, да се боримо за правду, истину и слободу и од тога нећемо одустати ни данас. То доказујемо на делу сваког дана, доказујемо и кроз реализацију политике председника Александра Вучића, како на унутрашњем тако и спољном плану, где смо једна од ретких земаља данас, посебно у Европи, која не жели да крше међународно право, не желе да другима наносе зло и не желе да се баве враћањем милог за драго.

Зато данас више него икад морамо бити уз нашег председника Александра Вучића и тим који представља Србију у УН, да дамо пуну подршку да се истина о страдању нашег народа, борби за опстанак на вековним огњиштима и истина о дешавањима у Сребреници чује. Нећемо дозволити да Србија поново буде земља коју ће неко газити и злоупотребити зарад пеглања сопствених грешака и затварања Пандорине кутије која кад су је отворили још у прошлом веку никакво добро свету није донела. Зато могу рећи да сам као грађаним Србије, као Србин, поносан на оно што је урадио председник Вучић до сад, како се борио на међународној сцени да се истина о страдању Срба чује. Зато какав год исход да буде данас, а знамо да су мрзитељи нашег народа и самопроглшени господари света урадили све да исход по нас не буде повољан, ми ћемо поносно са заставом у рукама подржати урађено и од принципа нећемо одустати.

Зато ће данас Крушевац дати своју подршку председнику Вучићу да и после данашње седнице, јединственији него икад као народ, наставимо ту борбу, јер исход не одлучује једна битка, већ борбеност и спремност да се боримо за оно у шта верујемо. Живела снажна, сигурна и слободарска Србија предвођена председником Александром Вучићем.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА