Вести

Брнабић: Вратили смо Ниш на мапу напредне електронске индустрије

Председница Народне Скупштине Републике Србије и потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је да је актуелна власт у последњих 10 година у потпуности препородила Град Ниш и поново га поставила на мапу напредне електронске индустрије.

На митингу изборне листе "Александар Вучић - Ниш сутра", Брнабић је рекла да, док је актуелна власт мењала на боље Ниш у последњих 10 година, да јој је опозиција у Нишу често спочитавала да спроводи вољу из Београда, да не слуша жеље и потребе Нишлија и да тај град заостаје.

"А ја ћу вам рећи да, када сам била министар за државну управу и локалну самоуправу у влади коју је тада водио Александар Вучић, нас је тада Александар Вучић као премијер довео у Ниш да овде будемо седам дана и не ми да причамо, него ми да слушамо. Ми да слушамо Нишлије, ми да чујемо шта Нишлије кажу, каква њихова будућност треба да изгледа, шта је то што ми треба да урадимо за Ниш", подсетила је Брнабић. 

Додала је да је њена велика жеља била да, верујући у младе и талентоване људе, да Ниш врати на мапу савремених технологија, јер је тамо био центар напредне електронске индустрије. 

"И отишла сам са Александром Вучићем на електронски факултет у Нишу. Седели смо, слушали и записивали шта су нам Нишлије говориле да треба да се уради. И рекли су да Ниш треба да се развија у три фазе: да се направи старт-уп центар за младе научнике, иноваторе и предузетнике на Електронском факултету. Да се направи још једна зграда на факултету, лабораторијска ламела која је предвиђена пројектом још из 1975. године и да се направи научно-технолошки парк Ниш", навела је Брнабић. 

Како је рекла, Вучић и она су схватили ту визију и осам година од тог састанка, све то је изграђено.

"Ми смо све то изградили. И старт-уп центар, и лабораторијску ламелу коју је Ниш добио након 45 година од када је први пут планирана. И научно-технолошки парк који је далеко најлепши и свакако један од најбољих у овом делу Европе. И ми то нисмо градили због зграда, него због људи, зато што смо ми веровали у Ниш и ми смо веровали у Нишлије", поручила је Брнабић. 

Додала је да су отишли и корак даље и да је већ постављен камен темељац за још један научно-технолошки парк. 

"И имамо план за центар Ниш до 2030. године. Ниш је данас онај који предводи технолошку револуцију у Републици Србији и Нишлије. Зато што смо ми сви веровали у Ниш и у Нишлије. Не зато што смо ми рекли шта треба, него зато што сте ви рекли шта треба, а ми заједно са вама то урадили", истакла је Брнабић. 

Брнабић је рекла да опозицију треба да буде срамота због тога како су причали о власти.

"Сетите се да су то они људи који су након децембарских избора прошле године трчали, није их било ни срамота ни мрско да трче од Брисела до Берлина до Стразбура да се жале на своју земљу, да цинкаре своју земљу, да траже санкције за своју земљу, да траже казну за своју земљу. То су људи који су се борили за резолуцију у Европском парламенту која је била директно супротна интересима Србије. За резолуцију којом су тражили укидање суверенитета наше земље", рекла је Брнабић. 

Како је рекла, на то ће да одговоре 2. јуна. 

"На то ћемо да одговоримо, да кажемо да ће Србија наставити да побеђује. Да ће Ниш наставити да побеђује. Да ћемо да наставимо да радимо, да ћемо наставити да верујемо у наше људе. Да желимо сами да одлучујемо, а не да Брисел и Берлин одлучују за нас. Да ћемо остати непокорена земља слободе, како је рекао Александар Вучић у Уједињеним нацијама", рекла је Брнабић.

Брнабић је нагласила да је била на много СНС митинга, али да никада није доживела такву атмосферу.

"Овде ће ићи лако. Дајте све од себе у недељу. Све од себе да и победимо никад убедљивије", поручила им је Брнабић. 

 

Извор: Танјуг