Народна скупштина

Брнабић се састала са Емануелом Жиофреом

Председница Народне скупштине Ана Брнабић састала се  са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелом Жиофреом.

Председница Брнабић је на састанку са амбасадором Жиофреом разговарала о свим процесима који су предузети у циљу унапређења изборног процеса у Србији. Она је нагласила да се очекује да предстојећи избори буду одржани у атмосфери која гарантује поштен и транспарентан изборни процес, захваљујући успостављеном дијалогу између владајуће већине и опозиције.

Такође, председница Брнабић је истакла да су, у циљу унапређења изборних процеса и јачања демократије у Србији, формиране две радне групе које активно раде на имплементацији препорука ОДИХР-а.

На састанку се разговарало и о значају активног учешћа организација цивилног друштва у процесу унапређења изборног процеса. Председница је нагласила да ове организације имају непроцењиво искуство и знање о локалним политичким приликама и изборним процесима и да њихово учешће доприноси стварању атмосфере поверења у изборни процес међу грађанима и политичким актерима.

Амбасадор Жиофре поздравио je покретање политичког дијалога о изборним условима, који мора да се настави након избора на транспарентан и инклузиван начин, како би се пружили опипљиви резултати у имплементацији свих постојећих и могућих нових препорука ОДИХР-а.

 

 

 

Извор: Танјуг