Вести

Брнабић: Почињемо одмах на испуњавању обећаног грађанима

Председник Народне скупштине Републике Србије и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је да почиње да се ради на формирању свих структура локалних власти и испуњавању онога што је обећано грађанима и зацртано током предизборне кампање.

Говорећи о локалним изборима одржаним јуче у Србији и резултату који је остварила Српска напредна странка, Брнабић је исказала захвалност свим грађанима на томе што су показали одговорност и што су, како је навела, јасније него икада до сада рекли да желе да Србија настави да ради и да настави да се развија.

"Хвала народу, хвала грађанима, хвала свим људима који су изашли и гласали. Мислим да се никада више у историји неће овако поновити да имате у Београду 53 одсто, у Новом Саду 53 одсто, у Нишу мислим 48 одсто и више. То су незабележене ствари, то је стварно велика одговорност за нас. Од данас крећемо да радимо на формирању свих структура локалних власти и на испуњавању даље свега онога што је обећано и зацртано", рекла је Брнабић гостујући на ТВ Хепи.

Додала је да није тријумф победа на изборима, него да се уради оно што је обећано грађанима, да се приступи одговорно и да се "засуку рукави".

"Посебно кад причамо о локалним изборима, односно председницима општина, градоначелницима, опет да чују оно што је током кампање Александар Вучић говорио - "Разговарајте са људима, јавите се на телефон, имајте отворена врата, причајте са људима, примите људе, они су вам дали мандат, они су вам дали поверење, разговарајте са људима". То је за мене сада основна порука, нема тријумфализма. Од данас крећемо да радимо на формирању свих структура локалних власти и на испуњавању даље свега онога што је обећано и зацртано", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да осуђује инциденте који су се догодили у Новом Саду и Београду током изборног дана наводећи да је то показатељ огромне фрустрације опозиције.

"Мислим да је то одраз две ствари. Прво, огромне њихове фрустрације, зато што је све било мирно до неких 11.00 часова, ја сам била читав дан у градском одбору Српске напредне странке у Београду, било је све мирно до 11.00 часова, док је излазност била већа него што је била у децембру и онда су они сматрали да све иде како треба. Како су видели да је излазност пала и што је драматичније падала у односу на децембарске изборе, то је у ствари та тензија расла и показатељ је огромне фрустрације са њихове стране", рекла је Брнабић.

Навела је да је за њу поразно и да више забрињава то што је опозиција показала, како је рекла, мањак демократског капацитета, а то ће бити проблем, јер треба да се настави дијалог.

"Ми треба сад да се фокусирамо опет на примену свих тих ОДИХР препорука за следеће парламентарне изборе, које ће бити за три и по године, кад им је време", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи