Вести

Орлић: Народ је гласао за резултате и рад

Потпредседник главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да је победа напредњака на локалним изборима резултат и оцена њиховог досадашњег рада.

Орлић је у емисији "Euronews Centar" рекао да је извесно да ће коалиција око СНС-а формирати већину у свих 89 општина где су јуче одржани избори.

"Политика коју смо ми кандидовали на овим изборима јесте политика чија је лидер Александар Вучић. То је оцена и резултата које смо направили и програма са којим смо изашли, али то је негде и порука људи шта очекују. Они сада очекују да те програме које смо кандидовали и нека обећања које смо дали, реализујемо у целости. И то је наш задатак за будућност", рекао је Орлић.

На питање да прокоментарише освајање 10.000 мање гласова у односу на изборе у децембру, Орлић је рекао да СНС има подршку народа и да је она још убедљивија.

"Овде сте имали значајнију подршку управо за ону политику коју представљамо ми и председник Вучић. Зашто? Због свега онога што су људи видели у међувремену. Видели су и ко се борио против онога што су нам спремали у Уједињеним нацијама, у Њујорку, ко је био у стању да контактира по 150 различитих држава, што председника, што премијера, да говори на најтежу могућу тему о томе како треба да се поставе сви они који хоће да будемо слободни људи, да не дозволимо да нам било ко декретима намеће одлуке у складу са сопственим интересима".

Орлић је рекао да није забринут за пад броја бирача, јер његова странка и коалиција коју предводи сада има апсолутну већину у градској Скупштини, у односу на период када су са СПС-ом имали 54 мандата.

Истиче да је јасно ко је победио на изборима у Нишу и да је ситуација у том граду потпуно разрешена.

"Видели сте данас, Градска изборна комисија саопштила је да 30 мандата има наша победничка изборна листа. И то победничка не кажем зато што је наша, него зато што има у односу на другопласираног отприлике двоструко више гласова, а у односу на ове што су претили да ће они да победе свуда, само три пута више. Дакле, 30 мандата и уз један мандат који је потребан за већину, а који је обезбеђен, изјаснио се, чини ми се представник Руске странке, да хоће у тој већини да учествује са изборном листом 'Александра Вучића - Ниш сутра', потпуно јасно ко је победио", тврди Орлић.

Орлић је поновио захтев председника Александра Вучића који је упутио Милошу Вучевићу да се, због односа снага у Нишу, разговара и са другим политичким актерима у том граду и укаже поштовање за остварен резултат.

Додао је да су напредњаци спремни да разговарају са представницима опозиције у Нишу, иако је доктор Драган Милић поручио да нема сарадње са СНС.

"То шта ће политичари да кажу једним другима у наступу страсти или жару борбе, то је једно. Али да се размисли хладне главе и да се нађе најбоље решење за све људе, то би требало да је много важније. Било би сигурно боље решење уколико би постојала већа или бројнија већина. Да ли ће то бити могуће или не, то морамо да видимо. Не можемо то ви и ја да решимо овде вечерас, то ће морати да закључе људи који ће о тим стварима да разговарају", рекао је Орлић. 

 

 

 

Извор: Euronews