Вести

Брнабић: Народ жели да се Србија развија и побеђује

Председница Народне Скупштине Републике Србије Ана Брнабић рекла је данас да су грађани послали кључну поруку да желе стабилност, сигурност, да се настави са радом, да не желе сукобе.

"Не желе нестабилност, не желе неизвесност и не желе било какве политичке сукобе. Мислим да су посебно на изборни дан грађани у највећој мери казнили, оно што опозиција  поручила - да желе нестабилност и сукобе", рекла је Брнабић за ТВ Прва.

Оценила је да је тактика опозиције била од почетка до краја погрешна и да је због тога разочарана.

"У парламенту можемо да се не слажемо, али можемо да разговарамо. Та врста физичког разрачунавања са неистомишљеницама, надам се да то нећемо виђати", рекла је Брнабић.

Према њеним речима, нико од грађана то не жели, јер Србија има стандард какав раније никада није био и истакла да ће у Србији до 2027. године просечна плата бити 1.400, а пензија 650 евра.

Како је рекла листа СНС и коалиционих партнера има председника Србије Александра Вучића чији ради и залагање цене људи.

Брнабић је оценила да опозиција треба да се окрене интересу Србије и грађана, да гради и прави планове и програме за које ће људи да гласају.

Говорећи о извештају ОДИХР-а рекла је да су две кључне ствари које нису биле у извештају - да нема ниједне реченице о кол центрима и додала да је ОДИХР обишао три кол центра у Београду и да нису имали ниједну реченицу примедбе и критике.

Друга како је рекла Брнабић важна ствар је да се у извештају нигде не спомиње то што је позајмљено име Александра Вучића за назив листе.

Брнабић је додала да са представницима из коалиције, посланицима и са опозицијом, са организацијама цивилног друштва, као што су ЦРТА, ИПСОС и Транспарентност мора да се ради.

"Имали су они негативне аспекте. Све је то јасно. Има ствари које ми треба да имплементирамо применом ОДИРХ препорука и да се договоримо да ли желимо да применимо све, опозиције против неких. Једна од препорука је да један грађанин може да подржи више листа, није се још увек применила, али опозиција је против тога. То је нешто о чему тек треба да разговарамо у оквиру Народне Скупштине", рекла је Брнабић.

Закључила је и да је то што грађани који су променили пребивалиште у последњих 11 месеци нису могли да гласају на новој адреси само однело гласове опозицији.

"Ми смо изашли у сусрет са два најважнија захтева у позиција, то је да комбинујемо да се у једном дану одрже сви локални избори, тако је и било. И други је тај који у том тренутку није био на столу, а који су они касније испоставили, ми смо рекли у реду, ако вам и то помаже да се осећате још сигурније. Рекла сам и тада у позицији, ви се понашате као да су ти људи фантоми, односно да су се пресељавали само ваљда да би гласали, а ми знамо да нису. Мислим да то није било фер према тим људима и да је то додатно однело њима гласове, зато што мислим да су се људи осетили понижено", рекла је Брнабић. 

 

 

 

Извор: Танјуг / ТВ Прва