Вести

Вучевић: Опозиција је покушала насиљем да утиче на изборну вољу грађана

Председник Владе Републике Србије и председник СНС-а Милош Вучевић изјавио је данас да су поднете кривичне пријаве за нападе на кол центре СНС-а у Београду и Новом Саду током одржавања локалних избора, као и да ће председница Народне Скупштине Ана Брнабић овај напад пријавити ОДИРУ.

Вучевић је за ТВ Хепи телевизију истакао да је до сада идентификовано 10 особа.

"Девојке су се склониле као да смо их евакуисали из неке зоне. Држава и полиција су мирно и достојанствено то урадили. Покушаћу да окупим све те девојке у наредним данима да им се захвалим, да им посветимо вече", поручио је Вучевић.

Како је навео, кол центри су уредно регистровани и они имају уговор о закупу.

Вучевић додаје да влада мук међу онима који су покушали насиљем да утичу на изборну вољу грађана.

"Ми се у нашим редовима нисмо понашали еуфорично, прославили смо на пристојан и достојанствен начин. Већ смо враћени у редовне радне активности, чека нас много посла", закључио је Вучевић.

Вучевић наводи да је и овог пута изостала честитка опозиције за победу коју је остварио СНС на изборима, али да су они честитали бошњачкој странци на победи у Тутину, као и Драгану Марковићу Палми на победи у Јагодини.

"Ми смо рекли какви год да буду резултати, кад се коначно прогласе, а видим да је епицентар у Нишу, ми ћемо их признати. Али исто очекујемо да и они признају изборне резултате", нагласио је Вучевић.

Како је навео, Српска напредна странка почела је с унутрашњим променама дајући шансу новим људима, пре свега у Нишу.

"Мислим да је Драгослав Павловић добар кандидат и да је донео једну нову енергију и одмах и резултат. То је листа која је победила у Нишу, али очекивали смо и бољи резултат", рекао је Вучевић.

Вучевић истиче да је резултат доктора Милића у Нишу за свако поштовање, као и да њему није место међу остатком опозиције.

"То је више нека локална прича", рекао је Вучевић.

Према речима Вучевића, неће се журити са формирањем већине у Нишу.

 

 

 

Извор: Танјуг / ТВ Хепи