Вести

Весић: Српски таг кроз Црну Гору коначно почео са радом

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је јуче коначно почео са радом српски таг за електронску наплату путарине кроз Црну Гору и поручио да ће онај ко је у "Путевима Србије" надлежан за то морати да поднесе оставку јер не испуњава обећања дата не само по питању тог, већ и тагова кроз Хрватску и Грчку.

Министар Весић подсетио је да су из "Путева Србије" обећали да ће већ средином априла почети да функционише српски таг кроз Црну Гору.

"То се, наравно није догодило пошто су они опуштени по питању рокова јер је то требало да буде још у септембру прошле године. Јуче је почео да ради српски таг кроз Црну Гору, а иначе црногорски таг кроз Србију је почео са радом још у априлу", рекао је министар Весић гостујући у емисији "150 минута" на телевизији Прва.

Подсетио је да су из "Путева Србије" обећали да ће таг кроз Хрватску почети да функционише 15. маја, а кроз Грчку 1. јуна, али да се ни то није догодило.

Због тога ће, поручио је министар Весић, неко из "Путева Србије" ко је задужен за тагове, морати да поднесе оставку пошто су, како је навео, врло опуштени по питању рокова и мисле да могу да дају обећања тек тако.

"Време је да неко за то преузме одговорност. Чекао сам их да видим шта ће се десити са таговима кроз Хрватску и Грчку. Пошто се ништа не дешава, а неопходно је да то ураде јер у Грчку током лета дневно уђе око 10.000 српских возила због чега је људима итекако значајно да имају тагове, време је да то почну да раде неки који то могу брже да ураде",  поручио је министар Весић.

 

"Ер Србија" у мају остварила најбољи резултат по броју путника од када је основана

Српска национална авио компанија “Ер Србија” је у мају ове године превезла укупно 372.638 путника што је повећање за 11 одсто у односу на исти месец прошле године и најбољи резултат који је та компанија остварила од оснивања 2013. године, изјавио је министар Весић.

"Ми смо са три наша аеродрома - у Београду, Нишу и Краљеву током маја имали 3.869 летова, што је за четири одсто више летова него што је било истог месеца прошле године, што говори о томе да имамо све више путника и колико се Ер Србија - развија",  рекао је министар Весић гостујући у емисији "150 минута" на телевизији Прва.

Говорећи о радовима на нишком аеродрому "Константин Велики", министар Весић рекао је ће нови терминал на том аеродрому почетком јула почети са радом.

Министар Весић навео је да је у изградњу новог терминала уложено око 10 милиона евра и да је, осим тога, стигла потпуно нова опрема вредна око шест милиона евра која је, како је навео, модернија него на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.

Министар Весић рекао је да се тренутно на нишком аеродрому раде приступне саобраћајнице, паркинзи, замена комплетне канализационе и водоводне мреже, гаса, у шта ће бити уложено око 16 милиона евра.

"Чека нас да у наредном периоду средимо стару зграду и направимо нову, реконструишемо слетно-полетне писте, да места за паркирање камиона са четири повећамо на девет и урадимо нови контролни торањ", рекао је министар Весић.

Министар Весић навео је да је прошле године кроз нишки аеродром прошло скоро 450.000 путника, а да ће радовима бити омогућено да више од миллион путника лети са тог аеродрома.

 

 

Извор: ТВ Прва/Информер