Вести

Брнабић: СНС остварила историјски успех на локалним изборима

Потпредседница Главног одбора СНС и председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић рекла је вечерас да је коалиција окупљена око СНС остварила историјски успех на локалним изборима одржаним 2. јуна и оценила да су грађани Србије на тај начин пре свега наградили политику и борбу председника Србије Александра Вучића који се последњих месеци није бавио кампањом већ  заштитом националних интереса.

Брнабић је за "Euronews" рекла да победа листе "Александар Вучић - Београд сутра" није неочекивана, да је СНС на томе много радио, али не од децембра прошле године већ свих претходних година.

"Ми имам развијену инфраструктуру. Имамо сигурне гласове, оно што они називају паралелним бирачким списковима из неког разлога. То никакве везе нема са бирачким списковима. Разговарамо са људима, сви радимо на терену. Ја сам поносна што сам члан СНС у којој не раде на терену само активисти или људи из месних одбора, већ сви функционери, чланови председништва, министри", рекла је Брнабић.

Брнабић је оценила да је резултат коалиције окупљене око СНС-а у београдским централним општинама бољи него у децембру.

"Када погледате апсолутни број гласова који смо ми добили у односу на излазност, то је невероватан успех", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да ће власт у Београду бити формирана у законским роковима и да се надам се да ће то бити учињено што пре, јер је под привременом управом и у стању привременог финансирања од краја октобра прошле године.

Упитана да ли ће кандидат листе "Александар Вучић - Београд сутра" за градоначелника Београда, Александар Шапић, бити изабран за првог човека престонице, Брнабић наглашава да нема разлога да сумња у то јер је он први на листи.

Када је у питању Ниш, Брнабић наводи да очекује да ће ситуација бити решена у најбржем могућем року и додаје да верује да ће листа "Александар Вучић - Ниш сутра" обезбедити већину у том граду.

"Ја не видим уопште шта је тамо спорно. Ви имате бирачке одборе који су од самог отварања бирачких места присутни и контролишу процес гласања. Када се затвори бирачко место, они броје листиће, праве записнике, сви потписују записнике и бирачки одбор предаје те записнике изборној комисији", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да су представници опозиције у Нишу како је рекла имали велику већину у бирачким одборима.

"Ви имате десет пута више људи који контролишу све што се дешава на бирачком месту. Када се бирачко место затвори, контролишу сваки глас да је добро пребројан, да је добро унесен записник, потпишу записник и предају изборној комисији", рекла је Брнабић.

На питање да ли се може десити да у Нишу дође до понављања избора, Брнабић је одговорила да не зна.

Додала је да је и у Новом Саду очекивала победу, али да није очекивала 53 одсто освојених гласова.

"То су невероватни резултати. Ми имамо у великом броју локалних самоуправа па и преко 70 одсто подршке. То је историјски, и ја не мислим да ће се овакви резултати икада више у историји политике Србије поновити", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да је у Чачку листа "Александар Вучић - Чачак сутра" освојила више од 50 одсто гласова и да су то резултати о којима све политичке странке на свету сањају.

Извор: Танјуг/"Euronews"