Вести

Гујон: Радићу на јачању културних веза Србије и Српске

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон изјавио је да је током досадашњих обилазака Републике Српске и региона приметио да је у сваком месту постојала нека донација Републике Србије, било да је то помоћ општини или изградња неке школе, вртића, болнице.

Гујон, који учествује на Свесрпском сабору који се данас одржава у Београду, рекао је за РТС 1 да је током претходних година Србија уложила око 107 милиона евра у Српску.

"То је огроман новац, али се не ради само о њему, већ и о културним везама и развоју, солидарности. Председник (Србије Александар) Вучић је покренуо тај ланац солидарности, а поготово након поплава 2014. године", указао је Гујон.

Гујон истиче да ће као председник Канцеларије за јавну и културну дипломатију радити на јачању културних веза Србије и Српске.

"Ми ћемо у Канцеларији за јавну и културну дипломатију да подржимо напоре Владе Републике Србије и председника Републике Србије. Видели смо кроз дипломатску офанзиву коју је водио председник Вучић у Уједињеним нацијама, где смо успели да 109 држава не гласа за резолуцију о Сребреници, да Србија има и те како подршку на светском нивоу. Ми желимо кроз културну и јавну дипломатију да промовишемо наше успехе, наше вредности", нагласио је Гујон.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1