Вести

Шапић: Свесрпски сабор је историјски дан за српски народ

Одржавање Првог Свесрпског сабора велики је дан за српски народ и симболички важан дан, рекао је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић који је заједно са градоначелником Бања Луке Драшком Станивуковићем обишао манифестацију "Београдски дани породице".

Шапић је рекао да Срби морају да се чувају где год живели јер, како је рекао, кад год смо се држали једни уз друге, тада се у историји није појавио онај ко би изашао на крај са нама.

"Београд, као старији брат, жели да помогне Бања Луци где год може, да искуство у пројектима које спроводимо пренесемо и у Бања Луку", рекао је Шапић и додао да ће и политичари у будуће морати да негују интересе српског народа.

Поручио је да Свесрпски сабор отвара потпуно ново поглавље српског народа и додао да је то од велике важности да Београд има, како је рекао, српског градоначелника, јер тада ће свима бити добро, и мањинским народима и Србима.

"Данас се десио историјски дан и тек ћемо видети шта ће из њега произаћи и које околности ће створити за наш народ у будућности. Овим сабором шаљемо поруку да нико више неће играти на српску неслогу, да ћемо повести више рачуна о дијаспори. Нема мира без договора са нама, нема мира без српског народа, нема стабилног региона без нас", нагласио је Шапић.

Станивуковић је истакао да, када се оба града развијају, онда српски народ иде према напред као и Србија и Република Српска.

Напоменуо је да њих двојица представљају два престижна српска града, те да су се договорили да сваки велики пројекат у оба града обележимо тако што ћемо један другог посетити.

"Наша дужност је да сарађујемо, а она произилази из велике љубави према нашим земљама и нашим градовима. Састали смо се на важан историјски датум, на први Свесрпски сабор, донели смо заједничку декларацију, да чувамо химну, грб, земљу, ћирилицу, српски језик, сваки педаљ наше земље је драгоцен", рекао је Станивуковић. 

Напоменуо је да су три "свете српске речи" - уједињење, слобода/независност и мир.

 

Извор: Танјуг