Вести

Вучевић: УНДП пружа подршку и развојну помоћ

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са сталним представником Програма УН за развој (УНДП) Јакупом Беришом о сарадњи и циљевима и будућим облицима техничке помоћи, које ова организација остварује у Србији, а које су од нарочитог значаја за процес европских интеграција наше државе.

Вучевић је истако да УНДП пружа подршку и развојну помоћ у свим важним и осетљивим питањима у областима дигитализације, енергетске ефикасности, заштите животне средине, Зелене агенде, као и у циљу развоја демократије и владавине права.

Приоритети којима је посвећена ова Влада, како је навео Вучевић, биће наставак улагања у науку, Зелену и дигиталну трансформацију и информационе технологије, на којем ће се заснивати будућа економија и одрживи развој.      

Вучевић је поручио је да ће Влада Србије наставити афирмацију вредности свих сегмената значајних, не само за европске интеграције, већ и за свеукупни развој наше државе.

Представљајући будуће планове, стални представник УНДП, оценио је да су структурне реформе веома важне за напредак друштва, модернизацију и развој и стварање позитивног амбијента.

У том смислу, указао је и на улогу Оквирног развојног партнерства, који прецизира моделе економске и социјалне подршке и помоћ ове организације Србији.

Вучевић је похвалио успех постигнут на пољу дигитализације и информационих технологија и захвалио на досадашњем заједничком раду, изразивши уверење да ће добра сарадња бити настављена и током новог мандата Владе Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг