Вести

Селаковић: Лозница се развија, мења и гради

Министар културе Никола Селаковић присуствовао је Свечаној академији поводом Дана града Лознице и том приликом истакао да се Лозница развија из године у годину, што је предуслов за развој и у области културе.

Министар Селаковић нагласио је да је, долазећи претходних година, био сведок колико се Лозница мења и гради и све више постаје боље место за живот, као и да се у последњим годинама може подичити привредним, инфраструктурним, здравственим и свеукупним развојем. 

Министар Селаковић напоменуо је да ће се од Београда до Лознице следеће године стићи много брже и сигурније, јер се ближи крај изградњи брзе саобраћајнице која је већ дошла до Шапца.

"Уверен сам да ће тај замајац развоја, који је наступио онда када је Лозница подржала политику развоја коју води председник Републике Александар Вучић, дочекати и тај тренутак да и култура овде много више и боље цвета, где је у новом веку на одређени начин подстакнута Вуковом реформом српског језика, јер језик јесте основа и особина сваке културе", нагласио је министар Селаковић.

На свечаној академији лауреатима су додељене награде, а највише признање уручено је Тамари Вучић, супрузи председника Републике Србије.

 

 

 

 

Извор: Танјуг