Вести

Брнабић: Искористићемо све шансе за богатију Србију

Председник Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да пројекат "Јадар" представља велики потенцијал за нашу земљу, због чега је потребна одговорна и озбиљна дебата парламентараца у којој је неопходно водити рачуна о интересима Србије.

Брнабић је истакла да треба да искористимо све шансе за богатију Србију, као и да не можемо да се одричемо својих потенцијала за бржи раст и развој.

"Рио Тинто је изашао са том студијом о процени утицаја на животну средину и то су озбиљни документи, које су радили неки од најеминентнијих професора и стручњака из земље и иностранства. Ми ћемо у сваком смислу бранити интересе Србије, како у економском смислу, тако и у смислу богатства и већих плата и пензија и свега онога што пројекат може да донесе читавој Србији, а посебно Лозници, Крупњу и околини", рекла је Брнабић на ТВ Хепи.

Према њеним речима, добро је што су се у процену студије укључиле и европске институције.

"Драго ми је што су се укључиле најважније и најпозваније институције које се брину о заштити животне средине, да погледају и да кажу да ли то може да се уради у складу са најбољим европским и светским стандардима или не може", нагласила је Брнабић.

Брнабић наводи да је литијум пут ка здравијем енергетском сектору и одрживим облицима производње.

Додаје да је јако важно да о овој теми позиција и опозицији заједно дискутују, јер, како истиче, у парламенту не смеју да постоје табу теме.

"Ми као парламентарци не смемо да стављамо главу у песак. Хајде да одговорно разговарамо о свему ономе што се тиче грађана Србије и да према њима покажемо поштовање и да на крају крајева размотримо шта је то што ми морамо да урадимо, а да Србија настави путем напретка и прогреса", нагласила је Брнабић.

 

Опасност за Вучићев живот постоји јер је он једина брана црногорској мафији

Брнабић је изјавила, поводом објављивања преписке са скај телефона између осумњичених припадника нарко картела у Црној Гори, да јавност није свесна колика опасност прети по живот председника Србије Александра Вучића.

Брнабић мисли да јавност није свесна колика опасност прети по његов живот, јер се то, како је рекла, банализује у јавности и додала да је то унапред смишљен план и да је то кључно у овој преписци.

"И од тога се и неки медији потпуно праве луди као да ова скајп преписка није ни изашла и као да Звицер није рекао да ће они ударити по Вучићу", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да је Вучић једина брана црногорској мафији и додала да су то претње према Вучићу лично од стране Кавачког клана.

"Претња по живот Вучића постоји док год је Радоје Звицер на слободи", оценила је Брнабић.

Како је навела, опозициони медији су негирали да Звицер прети председнику Србије, али, како је рекла, тек из скајп преписке су схватили да се то заиста и десило.

"Медијски ударци и напади на Вучића и његову породицу трају у континуитету. То је континуирана дехуманизација у којој ми причамо свих ових година, а кроз ову скај преписку видите и доказ да је то све и био план", рекла је Брнабић.

Према њеним речима, из ове преписке видимо да је једини, озбиљни, као и одлучни борац против мафије организованог криминала, управо председник Србије и да јесте, како је рекла, ставио своју главу у торбу када је објавио рат мафији. 

Брнабић је поручила да они размишљају тако да, уколико не буде било Вучића, они ће бити слободни људи.

"Када не буде било Вучића, ми ћемо моћи да радимо оно што смо радили некада. Када га не буде било, ми ћемо моћи да господаримо, не само Црном Гором, него и читавим регионом", рекла је Брнабић.

Брнабић је указала да је Вучић једина брана тој мафији и додала да га они нападају преко медија.

"Имате оне који пласирају нападе на Вучића, а неки од њих и не крију да је њима директни извор информација Беливуков адвокат или Беливук лично", навела је Брнабић.

"Беливук је лично извор информација коју они пуштају кроз њихове истраживачке медије, које онда преузимају тајкунски медији и те приче се онда етаблирају као потпуна и неспорна истина, а које се на крају крајева шире и кроз Народну скупштину Републике Србије преко посланика опозиције", навела је Брнабић.

Позвала је све да се уозбиље, као и да чувају уставни поредак Србије и вољу грађана, а да свим тим треба да се баве службе безбедности.

Брнабић је поручила да је Вучић не само брана да овом земљом и овим регионом завлада организовани криминал и мафија, већ гарант сигурности и стабилности Републике Србије, као и да имају фантастичне вести за наше грађане. 

Као пример, за то Брнабић је навела да је, према подацима Народне банке Србије, до 10. јуна у Србију стигло преко две милијарде евра прилива страних директних инвестиција и додала је да је то за 9,6 одсто више него у истом периоду прошле године.

"Ми смо имали рекордну годину у 2023. и сад поновно ја се надам да ће овако наставити и до краја године, тешке су околности, али Србија заиста постиже неке историјске резултате у сваком смислу", закључила је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи