Вести

Јованов: Очекује нас занимљиво лето у Скупштини

У новом издању емисије "Euronews Centar" о предстојећим скупштинским активностима говорио је Миленко Јованов, председник посланичке групе Српске напредне странке у Народној скупштини Републике Србије.

Водитељ Марко Суботић подсетио је на тек окончане локалне изборе и најаву председнице Народне скупштине Ане Брнабић да ће парламент наставити да ради на имплементацији препорука ОДХИР-а у законске оквире.

Јованов је објаснио да ће Скупштина највероватније наредно заседање имати средином јула, и да ће се тада расправљати о предлогу декларације која је представљена на свесрпском сабору.

"Опозиција би вероватно желела да се окупљамо и причамо о свему и свачему, верујем да бисмо причали и о Европском првенству у фудбалу, али у парламенту то не иде тако. Ми морамо да имамо акте о којима ћемо да расправљамо и одлучујемо", рекао је Јованов.

Јованов је додао да имплементација препорука ОДХИР-а никада није била нити ће бити проблем, већ чињеница да опозиција не жели да стане пред огледало и призна због чега је изгубила изборе.

Јованов је у емисији говорио и о ситуацији која тренутно влада у Нишу, где изборни процес још није завршен, о фестивалу "Мердита, добар дан", као и о пројекту Јадар, односно најави јавног слушања током којег ће јавност бити упозната са новом студијом о експлоатацији јадарита, односно литијума од стране Рио Тинта.

 

 

Извор: "Euronews"