Вести

Старовић доделио кључеве корисницима социјалног становања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић доделио је у Ваљеву кључеве 20 станова корисницима социјалног становања у оквиру програма "Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији".

Том приликом, министар Старовић указао је да је 360 стамбених јединица подељено у склопу реализације овог програма, са преко 1.000 корисника.

Како је навео, овакав модел партнерства, уз сарадњу надлежних ресора Владе Србије, Делегације Европске уније у Србији, УНОПС-а и локалне самоуправе, показао се успешним.

Министар Старовић истакао је да је зграда изграђена уз подршку пореских обвезника држава чланица Европске уније и уз значајну контрибуцију коју су обезбедили грађани Ваљева.

Посебна вредност објекта је, како је навео, изражена димензија одрживости, за разлику од неких ранијих пројекта који су подразумевали социјална становања и који нису били одрживи на дужи рок.

Социјално становање, уз мере помоћи при запошљавању и самозапошљавању, опремање станова, мере психосоцијалне подршке и превентивне здравствене прегледе, чини пакет одрживости и то је случај са свим другим зградама, њиховим корисницима који су имали прилику да се уселе у своје станове у склопу овог пројекта, чија је вредност 27 милиона евра, истакао је министар Старовић.

 

 

 

Извор: Танјуг