Вести

Мали са Жиофреом о економској ситуацији у Србији

Први потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали разговарао је са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелом Жиофреом о економској ситуацији у Србији, као и о реформској агенди.

Министар Мали навео је да је Жиофреа упознао са добрим макроекономским резултатима које постижемо, као и са, како је рекао, циљем да достигнемо БДП у апсолутном износу од 100 милијарди евра 2027. године.

"Када је реч о реформској агенди, у потпуности смо посвећени овом задатку и очекујемо да ће Србија у јулу најпре усвојити тај документ, како бисмо могли да испунимо све задате циљеве до 2027. године", рекао је министар.

Према његовим речима, тиме ћемо испунити све предуслове за пуноправно чланство Србије у ЕУ, уз, како је навео, значајну финансијску подршку од 1,58 милијарди евра.

Реформска агенда подразумева спровођење кључних реформи у областима - пословно окружење и развој приватног сектора, зелена и дигитална транзиција, људски капитал и владавина права.

"Верујем да ће Србија тада бити још напреднија и лепша, те да ће сваки грађанин бити поносан на своју земљу", закључио је министар Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг