Вести

Вучевић: Јачање економске сарадње са Аргентином

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је са амбасадором Аргентине у Србији Освалдом Нарсисом Марсиком о унапређењу билатералних односа, интензивирању политичког дијалога и јачању економске сарадње.

Вучевић је поручио да је Србија заинтересована за јачање политичког дијалога на свим нивоима, оценивши да је Аргентина изузетно значајан партнер наше земље у региону Латинске Америке.

Премијер је, говорећи о економској сарадњи, поручио да је Србија заинтересована за њено даље јачање, истакавши да постоје велики и још неискоришћени потенцијали у области пољопривреде и агро-индустрије.

Вучевић је исказао захвалност Аргентини на подршци територијалном интегритету и суверенитету и чврстом ставу да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Премијер је навео да је забринут због ситуације на Косову и Метохији и подвукао да је неопходно извршити међународни притисак на Приштину како би дијалог са Београдом био настављен и заустављен терор над српским народом.

Вучевић је захвалио Аргентини на уздржаном ставу приликом гласања о Резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Он је оценио да ова резолуција неће допринети стабилизацији прилика у региону, нити побољшању односа српског и бошњачког народа.

Амбасадор Марсико је потврдио да Србија може да рачуна на даљу активну подршку Аргентине у међународним организацијама и у складу са међународним правом.

Он је оценио да Србија и Аргентина имају одличну динамику билатералних односа, која је заснована на дугогодишњем пријатељству и међусобном разумевању.

 

 

 

Извор: Танјуг