Вести

Вучевић: Захвални смо Шпанији на подршци

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је са амбасадором Краљевине Шпаније Хуаном Хосеом Санс Апарисиом о билатералним односима и продубљивању сарадње са овом земљом, пре свега у области економије.

Председник Вучевић је оценио да су политички односи Србије и Шпаније на високом нивоу, захваљујући интензитету политичког дијалога и подршци по питању важних националних интереса наших земаља.

Председник Владе је изразио забринутост због актуелне ситуације на Косову и Метохији и захвалио Шпанији на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности "Косова".

Говорећи о ситуацији у региону, изразио незадовољство опредељењем Шпаније да подржи Резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација, истичући да овакав став не доприноси помирењу и учвршћивању добрих односа у региону.

Председник Вучевић је истакао да су се, након увођења директних авио-линија Београда са Мадридом и Барселоном, стекли добри услови за интензивирање економске сарадње наших земаља.

Председник Вучевић је навео да велики број шпанских компанија послује у Србији, додавши да је Влада Србије опредељена да пружи подршку за нове инвестиције из ове земље.

Подсетио је на то да је шпанској компанији "Centunions" додељена реализација изградње моста преко Дунава код Бачке Паланке, што представља значајан корак у сарадњи наших земаља.

Председник Вучевић је изразио очекивање да ће економска сарадња у наредном периоду бити интензивирана, захваљујући великим потенцијалима и добрим политичким и стратешким везама Србије и Шпаније.

Амбасадор Шпаније је потврдио да ова земља неће мењати свој став по питању Косова и Метохије и да ће наставити да пружа подршку у заштити државних и националних интереса Србије, у циљу поштовања међународног права, територијалног интегритета и суверенитета наших држава.

 

 

 

Извор: Танјуг