Вести

Лончар: Наставићемо да радимо на развоју здравства

Поводом злонамерних, злурадих и крајње нетачних информација које у циљу узнемиравања и обмањивања јавности износи Зелено-леви фронт, а о стању у породилиштима и условима у којима бораве труднице и породиље, министар здравља др Златибор Лончар овим путем жели да укаже на следеће:

- У претходних 10 година у здравство Србије уложено је више од милијарду евра, изграђено је и реконструисано више од 150 здравствених установа, услови за пацијенте и особље, здравствене раднике, лекаре и сестре данас су у већини установа у складу са условима у најразвијенијим земљама света.

Услови боравка у породилиштима су данас неупоредиво бољи него у време оних који нам данас држе и деле лекције, а који нису ни динара уложили у бољитак здравства када су били у прилици.

У току је реконструкција и обнова свих породилишта у Србији која захтевају унапређење услова боравка и рада.

Исхрана у српским породилиштима је данас усклађена са међународним нутритивним нормативима и стандардима, и у потпуности у складу са исхраном у породилиштима у другим развијеним земљама.

Претходних година уведен је бесплатан епидурал за све породиље.

Хаварије услед екстремних временских прилика се дешавају свуда у свету, али је држава, захваљујући стабилним финансијама, у прилици да одмах и промптно реагује и обезбеди замену свих неисправних климатских уређаја и система, у свим породилиштима у Србији.

Др Лончар неретко реагује на оваква и слична саопштења оних који иза себе немају ништа, осим неуспеха на свим изборима на којима излазе, односно оних којима грађани редовно и недвосмислено на сваким изборима покажу где им је место. Овог пута је реаговао, иако нерадо, због осетљивости теме, и због узнемиравања најосетљивих категорија грађана, мајки, односно родитеља.

Министарство здравља наставиће још одлучније да ради на развоју и унапређењу нашег здравственог система, јер је то у интересу наших грађана.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА