Саопштења

Лакић: Дезертер Понош издао и пљунуо земљаке

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 30.07.2024.

 

Сања Лакић

члан Председништва Српске напредне странке

 

У наредних седам дана ћемо као народ по 29. пут проживети најтужније дане у нашој модерној историји. Дан када смо многи са кућног прага кренули на пут на који нисмо желели, са кофером који су нам други спаковали. У то име, по 29. пут ћу упалити свећу у Цркви Светог Марка и бити на државном обележавању у Лозници, где ће доћи Срби из свих крајева. И кад би се Здравко Понош питао, цео српски народ би ћутао онако како је генерал то чинио 1995. године.

Пошто није у стању да победи аргументима политику српске Владе и председника Вучића, онда је најлакше трговати концем јула причом о Олуји. Понош каже да Вучић злоупотребљава српски народ јер обележава Олују у Лозници, и да је боље да је само обележавамо у Цркви Светог Марка.

Да је Здравко Понош био у колони прогнаног српског народа, као што је било хиљаде Крајишника, па и ја, онда би знао да је Лозница јуначки крај и прво наше уточиште након дана и ноћи прогона. Први дом у Србији у ком је српски народ пронашао уточиште, кору хлеба, загрљај. Он то не зна, јер је једина особа од Книна до Београда која је, уместо тога да буде генерал и брани свој кућу, постао ратни дезертер који арлауче читајући написане говоре.

Олуја се обележава већ неколико година као државна церемонија од изузетне важности, која окупља Србе из свих крајева, и где шаљемо поруку да се највеће етничко чишћење после Другог светског рата никада неће заборавити и поновити.

Од прогона, Крајишници су се скупљали у Цркви Светог Марка на парастосу и никада моја породица није тамо видела Здравка Поноша. И нема ту ничег чудног. Кад ти можеш да оставиш завичај и не браниш га, онда си заиста спреман на све!

Поред свих донација српске државе ка нашим људима у целом региону, па и Поношевом и мом завичају, неразумно је иступати на начин на који то чини Здравко Понош. То је забијање клипова у точкове политике која иде напред и брине о српском народу, где год да он живи.

Наше свеће за српски народ из Крајине су почеле да горе у Цркви Светог Марка, а онда смо отворили та врата и оне су почеле да горе по целој нашој земљи, као опомена да неће више бити над српским народом ниједна Олуја.

Господине Понош, нико вам не брани да имате другачије политичке ставове, и чињеница да су се у јавности нашле ове Ваше срамне речи говоре у прилог томе. Али кад будете некад сами, пред огледалом, запитајте се да ли је било вредно да издате и пљунете на сопствене земљаке, којим већ никако нисте помогли, и које сте били спремни да напустите како онда, тако и данас.  

Молим српски народ да не буде као Здравко.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА