Архива новинских чланака

Ало! - Александар Вучић - 16.05.2010.

Да ли је фер да Шормазов мандат припадне ДСС-у?
То је њихов унутарстраначки однос и не мешам се у те ствари.
Да ли бисте били тако равнодушни и да је Шормаз постао ваш члан?
На исти начин бисмо реаговали.
Шта мислите о његовом иступу против Коштунице?
Не бих га коментарисао.
Да ли је СНС задовољан досадашњим залагањем Коштунице у активностима опозиционог блока?
Наш је заједнички посао да створимо услове за ванредне парламентарне изборе и уверен сам да ћемо тај посао урадити, без обзира на понекад различите ставове.
Коштуница је најповученији у вашим заједничким активностима...
Сваки човек налази најбољу меру у својим активностима, а за нас је најважније да дођемо до резултата, а да се пре тога понашамо озбиљно и одговорно. Није мој циљ да кажем било шта што би могло да буде бомбастично. Моја одговорност и свакога ко жели да дође на власт мора да буде много већа од пуког међустраначког препуцавања... Странку много волимо, али много важнија нам је Србија.
На којем месту бисте ви највише допринели Србији када би СНС формирао владу?
Тиме би био остварен задатак који сам себи поставио, а функције ме не интересују. Као млад сам се нагледао фотеља и популарности и мене занима само бољитак Србије. Они који ме познају знају да говорим истину и да је мени битно да обавимо велики посао нормалне и мирне промене власти. Да никада у Србији нема патолошке острашћености и да покушамо да од Србије направимо нормалну и пристојну земљу. Свакако ћу се склонити из политике ако се у року од шест месеци наше власти не буде видело да земља иде напред. Ја своју реч држим. Рекао сам да нећу бити посланик у прошлом мандату, иако су ме молили и Шешељ и Николић... Када је Ивица Дачић погазио реч и спречио да будем градоначелник Београда, рекао ми је: „Па шта сад да радим, да скочим кроз прозор?“. Часном човеку је боље да уради било шта, па и то што је Дачић рекао, него да погази реч.
Рачунате ли на СВМ?
СНС рачуна да Савез војвођанских Мађара буде део власти у будућности.
Откуд таква благонаклоност према Иштвану Пастору, коме дозвољавате да сада сарађује са ДС-ом, а да се после избора определи за јачу странку?
Морам да одам признање господину Пастору, који као изузетно интелигентан човек мудро води припаднике мађарске националне мањине. Он није порушио мостове и са оним другим делом Србије јер зна да му је и за његове циљеве потребна цела Србија, а не копање ровова. Знамо да ни нама неће бити лако с њим.
Шта то значи?
Не мислите да господин Пастор воли нас или њих. Не, он има своје захтеве и разлоге. Али, он то ради најбоље за свој народ, а ми ћемо да радимо за све грађане Србије. То, нар авно, није лако.
Која су то нова велика појачања која најављујете у СНС-у и кад планирате да их обелоданите?
Не мислим да ће некаквих великих појачања бити и да су она потребна нама. То је више за новинске ступце, па се помињу и Лабус и Воја Михаиловић. Велико појачање је и Никола Селаковић и много таквих клинаца, који су изванредни. Имамо најбољу теренску школу и у томе нас људи потцењују.
Да ли ће Горан Радосављевић Гури бити ваш министар полиције?
Сигуран сам само да ће цивил бити на челу полиције.
Гури је сада цивил...
Па знам, али мислим да је много потребнија цивилна контрола и у војсци и у полицији.

Маја би на све четири у СНС

Маја Гојковић каже да у СНС-зна вас и Тому Николића...
Знам зашто она није ту од почетка, знам и да би на све четири овамо да је знала како ће да буде, али сад више нико не жели ни да чује за њу. Отиш-ла је са Динкићем и сад смо Тома и ја највећи зликовци, а Динкић је диван човек. Тиме је све рекла о себи.

ИЛИ - ИЛИ

Палма или Кркобабић?
Ако морам да бирам - Палма!
Младић или ЕУ?
ЕУ је важна за све грађане Србије!
„Пинк“ или Б92?
Информатива Б92, а све остало „Пинк“!
Тијанић или Суша?
Не поновило се било које од то двоје!

А од Лабуса чиста десетка!

Ко вас то доводи у везу са Лабусом, откуд он на листи потенцијалних појачања СНС-а?
Откуд знам коме је то пало памет. Никада нисам преговарао са Лабусом ни о чему. Код њега сам добио десетку из политичке економије на Правном факултету. Он је био супер професор, омиљен међу студентима, али имамо сувише различите политичке ставове. Још чувам индекс са његовим потписом и сећам се да је један од ретких који се тада латиницом потписивао. Никада се нисам ни видео ни чуо са њим после свега тога, иако поштујем његово знање и образовање.