Архива новинских чланака

Ало! - Јоргованка Табаковић - 11.04.2012.

Како коментаришете изјаву Ивице Дачића да нам не треба ММФ?
Зар није очигледно?
Сваки човек има гардеробу у којој иде сваки дан, али и ону за свадбе и сахране. Тако и наша власт има костиме који су скројени само за изборну кампању. Данас, када ММФ контролише трошење новца и ставља примедбе на истинитост података који се износе, неко жели да направи отклон од тога и тако угоди бирачима, што је за нас просто неприхватљиво.

Да ли би у вашој влади било места за неког од високих функционера актуелне власти?

Шта добро да вам кажем за владу која је држала телефонске седнице? Али, имала сам среће да на неколико скупова учествујем са госпођом Милицом Делевић и она је на мене оставила утисак озбиљне особе, која свој посао ради на прави начин. Исто тако, у доношењу појединих закона имала сам добра искуства са министром Миланом Марковићем. Када је гувернер Шошкић изашао у јавност са својим мукама да ми у оптицају имамо премало динара у ситуацији када је све преведено у евре, дала сам му подршку. Када се ради о стварима за опште добро, требало би да срушимо страначке баријере и сви помогнемо држави и народу.

Шошкић се, као и његов претходник Јелашић, пред крај мандата нашао на мети разних лобија и тајкуна. Због чега?

Недопустиво је да Шошкића упоређујете са Радованом Јелашићем. Мени он није ни познаник ни пријатељ, ни страначки колега, апсолутно га не знам лично, али увреда је да га поредите са Јелашићем, који је на државне обвезнице давао камату од 24 процента кад је циљана инфлација била 12 одсто, који је направио губитак НБС од 376 милиона евра 2006. године.