Архива новинских чланака

Ало! - Томислав Николић - 27.03.2012.

Да ли би и Јовановић могао бити партнер у коалицији великих ако до ње ипак дође?
Не може да буде партнер у нечему чега нема и чега неће бити. Ми се боримо за промене, а сви они се боре за останак и опстанак истог.

Говори ли вам Чедин позив о жељама САД и ЕУ?
У Србији ће о власти и опозицији да одлучују грађани Србије, а не неко други. Поштујем и Европску унију и Русију и Сједињене Америчке Државе, али највише поштујем вољу грађана наше земље. Они су носиоци суверенитета Србије, а не било ко други са стране.

Демократе у последње време инсистирају на томе да неће са СНС-ом у владу. Колико су те изјаве искрене?
Потпуно је свеједно, јер ми немамо жељу да идемо с њима. Ми желимо да се изборимо против корупције, желимо да се донесе нови закон о јавним набавкама, да се уведе институт канцеларије за брзе одговоре, да обезбедимо много више посла и много бољи инвестициони амбијент, а то заједно са њима не бисмо били у могућности да урадимо.

Да ли вам је и даље прихватљиво да председнички избори ипак буду на Ђурђевдан, и поред тога што Тадић до краја тактизира?
Тадић злоупотребљава своју председничку функцију и то ради стално. Без обзира на то, спреман сам да учествујем у трци. Надам се да ће моје страначке колеге донети такву одлуку јер је време да победимо оне који су најодговорнији за стање у којем се налазимо и да почнемо да стварамо бољу будућност за нашу децу.

Какав резултат очекујете ако до председничких избора ипак дође?
Наравно, уверен сам у победу, уверен сам у успех Србије, уверен сам у модернизацију Србије, уверен сам у то да Србија може поново да ради, а не да пропада, као што је то било у претходном периоду.

СТО ПУТА СУ БОГАТИЈИ ОД МЕНЕ!

На питање како одговара на прозивке ДС-а да је стан купио на кредит, а потом га ставио под хипотеку да би подигао кредит како би финансирао изборну кампању, што по банкарским прописима није могуће, Николић одговара да се ради о „бесмисленој кампањи ДС-а“.
- Немам ни стоти део онога што имају они, али за мене је важно то да ће се за сваки динар уложен у кампању знати одакле је, што ћемо показати на нашој интернет страници, али и то да они већ три недеље имају билборде по нашим градовима, да већ две недеље емитују спотове, и то најдуже спотове на свим телевизијама, а ми још у кампању нисмо кренули. Без обзира на то, победићемо их.