Архива новинских чланака

Блиц - Александар Вучић - 16.03.2011.

Планирано је, како каже, више сусрета са високим представником и специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком, европским комесаром за прикључење Штефаном Филеом, људима из њихових кабинета, као и представницима европске породице народних партија са којима напредњаци желе да остваре тесну сарадњу.
Разговараћемо са европским представницима о обавезама које у процесу прикључења Унији има опозиција и власт. Убедићемо људе у Бриселу да Србија, после промена власти, неће одустати од европских интеграција. Истовремено, тражићемо да уђемо у процес преговарања о кандидатури како би нам што пре били доступни претприступни фондови.

Да ли ћете се жалити на владајуће странке зато што неће да распишу ванредне изборе?
Не, ми не волимо да у иностранству лоше говоримо о нашим политичким противницима. И од наших европских партнера очекујемо да се не мешају у то ко ће победити на изборима. Али, сигуран сам да ће нас питати за митинг који намеравамо да организујемо 16. априла...

А шта ћете им ви рећи?
Рећи ћемо зашто организујемо митинг. Међутим, то ће бити објективно и рационално објашњење ситуације, а не критика политичких супарника. Наравно да морамо да кажемо да су људи у Србији незадовољни.

Тајно путовање у Русију

Томислав Николић и Александар Вучић су се пре неколико дана вратили из Русије. О том путу нису обавештавали јавност. На питање да ли хоће да каже шта су тамо радили, Вучић је одговорио: "Не, све смо рекли тиме што смо урадили".