Архива новинских чланака

Блиц - Александар Вучић - 17.03.2011.

Москва нема ни званичне ни незваничне информације о овој посети. О томе ништа не зна ни Генадиј Сисојев, уредник угледног московског дневника „Комерсант”. Он открива да је Николић у јесен прошле године долазио у Москву, када је потписан споразум о сарадњи са партијом Јединствена Русија Владимира Путина, која доминара руском Думом са две трећине посланичких мандата.
Да, они сарађују са Путиновом партијом - потврђује Сисојев за „Блиц”. Он, међутим, каже да у последње време нема никаквих информација о Богољубу Карићу, али да његов брат Драгомир, иако води велике пројекте у Белорусији, често долази у Москву.
Да ли су се Вучић и Николић срели с неким од њих двојице, можемо само да нагађамо. Све је могуће, па и да су се срели са Миром, иако сумњам у то јер би им то био погрешан политички корак - каже Сисојев.
Он ипак напомиње да је тачно да се у последње време нешто интензивније чује да Мира Марковић тражи начин да дође у земљу.
Мира Марковић тражи начин да се врати у земљу, али мислим да породица Милошевић напредњацима не треба и да то не би било паметно с њихове стране - каже он. Брат Слободана Милошевића, бившег председника СР Југославије, који дуго година живи у Москви, каже за „Блиц” да нема идеју зашто су и код кога долазили Вучић и Николић, као ни да ли су се срели са Миром.
Ја то не знам, ни шта раде Вучић ни Николић, ни ово друго, нити ме то интересује - рекао је он.
Каже да се са Миром Марковић врло ретко виђа и да не зна да ли она ради на свом повратку у Србију.

Аутор: ТАЊА НИКОЛИЋ ЂАКОВИЋ