Архива новинских чланака

Блиц - интернет кампања - 30.03.2012.

СНС и квалитет жена у странци

На снимку са Градског одбора СНС, за који напредњаци тврде да је монтиран, Вучић каже: “Под број један, ми смо морали да имамо 84 жене, од 84 жене можда је 20 жена заслужило да буде на листи.
У првих 100 можда су пет или шест реално заслужиле да буду на листи. Из простог разлога што ми имамо 29 председника округа и сви су мушки. Немамо ниједну жену. Имамо и председнике градских одбора и сви су мушкарци. Дакле, жене су много лакше пролазиле, и ту ће бити много неправде, па ћете имати из појединих општинских одбора и градских одбора да прођу жене које никада не би могле да прођу, не зато што неко има нешто против њих - не, већ зато што, ето тако.”
На наше питање да ли је незадовољан квалитетом жена у СНС, Вучић одговара да му је жао што у политици нема више жена.
Нећу да коментаришем монтажу која је објављена на интернету. Лично сам незадовољан што у политици нема више жена и што странка има истакнуте жене само у самом врху, али не и по дубини. Сва четири велика града нам воде мушкарци. У унутрашњости нам фале жене, све су мушкарци. Не знам у чему је проблем, али то мора да се промени у наредне две године.
ТАМАРА СПАИЋ, РАНКА ИВАНОВСКА