Архива новинских чланака

Блиц - Јоргованка Табаковић - 05.03.2012.

С ким ће СНС правити коалицију после избора? Опште је мишљење да ће се тешко договорити и са ДСС због разлика које постоје око ЕУ, а радикали вас неће.
- Ко нас неће, тај нас не заслужује. Опште мишљење је механизам наметања. Како је могуће у доба страха, цензуре и самоцензуре тврдити да знате било који општи став?

Како ћете извући земљу из кризе? Шта су три кључне ствари које бисте урадили?
- Морамо да уведемо ред у јавне fi нансије. У том смислу, неопходан је комплетан попис и регистрација државне имовине. Донели бисмо и применили закон о јавним набавкама и преиспитали разне државне и парадржавне институције, агенције и фондове. Створићемо услове да одговорни за злоупотребе у приватизацији буду санкционисани. Спровели бисмо и пореску реформу и хитно донели закон о ороченом плаћању у року од 60 дана, за све и без изузетака. То значи да не би било изузетих потраживања од државе и јавних предузећа. Упростили бисмо компликоване процедуре кроз канцеларију за брзе одговоре свим потенцијалним инвеститорима. Формираћемо развојну банку и отворити радове на инфраструктурним пројекатима на принципу јавно-приватних партнерстава, концесија и јавних радова.

Да ли Србија може да изађе из кризе 2013, како обећава власт?
- По томе судећи, одговор је - не. Ова власт је сваким даном све даље од циљева које је себи на речима поставила.
Аутор: НАТАША ЛАТКОВИЋ