Архива новинских чланака

Данас - 16.04.2011.

На данашњи скуп на београдском Тргу Николе Пашића из Ниша организовано стижу 44 аутобуса с присталицама СНС, а биће и оних који су се одлучили за долазак аутомобилима.
- Све одласке на митинге ван Ниша тешко финансирамо, плаћају их у највећој мери сами чланови СНС, међу којима се нађе покоји власник фирме или директор предузећа. Немамо ниједног спонзора ван странке. Док у цивилизованим земљама власт „негује“ опозицију, у Србији нам само подмеће ногу. На митинг у Београд није пошло, рецимо, десетак глувонемих особа, које су то најавиле, али су потом одустале јер им је „неко“ из нишке власти рекао да то не чине, подсећајући их да Град буџетски помаже њихово удружење - рекао је за Данас Дарко Булатовић, један од повереника СНС у Нишу.

Дванаест аутобуса, са око 700 чланова и симпатизера СНС и Нове Србије, креће из Ужица у Београд већ око 6 ујутру. Саша Милошевић, председник ужичког одбора СНС, рекао је за Данас да је било више од 1.000 заинтересованих, али да је број морао да буде ограничен због великих трошкова.
- Закуп само једног аутобуса кошта 40.000 динара, а ту су и трошкови за освежење и ланч пакете, тако да смо морали да смањимо број људи за одлазак на митинг. Све трошкове финансира искључиво СНС сопственим новцем - каже Милошевић. Према његовој процени, данашњем митингу напредњака требало би да присуствује и више од 6.000 људи из осталих општина Златиборског округа.
Сви локални функционери напредњака истичу да инцидената неће бити, односно да ће све протећи „у најбољем реду“, као и приликом претходног окупљања у Београду, 5. фебруара.
Дописници Данаса