Архива новинских чланака

Данас - Александар Вучић - 03.11.2011.

Према Вучићевим речима, СНС је марта ове године, „у малој камерној сали за клавирске концерте у Спортском центру Шумице, не у великој хали“, организовала хуманитарни концерт после земљотреса у Јапану.
- Његова екселенција амбасадор Јапана у Београду Тошио Цунозаки присуствовао је том концерту и захвалио се на помоћи. А сада, Агенција нас пита колико смо платили салу. Срам да их буде. Учесници концерта су бесплатно на њему учествовали. Постоји и одлука УО Спортског центра Шумице да се у хуманитарне сврхе сала издаје бесплатно - поручује Вучић.
Упитан да ли је знао да Агенција терети СНС за кршење Закона о финансирању политичких активности, Вучић одговара да је ту информацију сазнао из Данаса.
Подсетимо, наш лист је прекјуче објавио сазнање да је Агенција против СНС поднела захтев 17. јуна ове године због коришћења државних ресурса без накнаде. У Агенцији је Данасу речено да је ово независно тело, реагујући по службеној дужности, односно пратећи активности политичких партија, уочило да има индиција да је СНС прекршила Закон о финансирању политичких активности јер је користила државне ресурсе, тачније салу вождовачког Центра за културу и спорт Шумице, за организацију и одржавање концерта. То је, кажу у Агенцији, противно члану 6. Закона, који забрањује странкама примања материјалне и финансијске помоћи од стране јавних установа и јавних предузећа, а Шумице су решењем Скупштине општине Вождовац основане као установа од посебног друштвеног интереса.

Састанак с Лидингтоном

- Председник СНС Томислав Николић и ја смо у понедељак у Београду с британским министром за Европу Дејвидом Лидингтоном разговарали о европској будућности Србије - каже за Данас Александар Вучић поводом наших сазнања о незваничном састанку напредњака с високим гостом из Лондона. - Том приликом су констатовани сви проблеми с којима је Србија суочена. Било је речи и о Косову и Метохији. Николић и ја смо му рекли да смо за мирно и ненасилно решавање проблема и указали на потребу дијалога Београда и Приштине - каже Вучић. Британски министар је у понедељак и уторак боравио у званичној посети Србији, а једини страначки лидери с којима је разговарао били су Николић и Вучић.