Архива новинских чланака

Данас - Александар Вучић - 12.07.2010.

На питање да ли ће напредњаци одустати од сусрета са Штефаном Филеом након што је јасно подржао резолуцију Европског парламента, у којој се наводи да би „била поздрављена одлука свих чланица ЕУ да признају косовску независност“, Александар Вучић каже да СНС неће одустати од тог сусрета и да ће то бити прилика да се с Филеом „отворено проговори и о Косову и Метохији“.
- Нема никог нормалног у Србији ко би сада признао независност Косова. За нас је Косово и Метохија заувек Србија и нема те силе која би могла Србима да измени тај национални део кода. Желимо да разговарамо и са Албанцима на Косову, без претњи и без уцена, и да се договоримо, ако може - истиче Вучић за Данас.
За непуне две године колико постоји Српска напредна странка, ово ће бити друга званична посета Томислава Николића и Александра Вучића Бриселу. Прошле године примио их је тадашњи европски комесар за проширење Оли Рен и након тог сусрета Николић је изјавио да би он брже увео Србију у ЕУ него садашња „неспособна власт“.
Иако више пута најављивану, посету Вашингтону лидер напредњака Томислав Николић још није реализовао. Посета САД најављивана за почетак ове године, па потом за пролеће, сада је одложена за крај године. Подсетимо, заменик Александар Вучић је октобра прошле године боравио у Америци како би, тврдили су тада поједини медији, уговорио детаље Николићеве посете.
Аутор: М. Р. МИЛЕНКОВИЋ