Архива новинских чланака

Данас - Александар Вучић - 12.07.2011.

- Шта значи најава напредњака да крећу у офанзиву од септембра?
- Наша најважнија тема за следеће изборе биће бољи живот грађана, борба против корупције и економија. Као што смо понудили Платформу за борбу против корупције и криминала, понудићемо платформе за бољу, другачију и успешнију економију, за смањење бирократског апарата, као и за драстично олакшање услова за инвестирање. Инвеститори морају знати да не морају да плаћају испод жита, да су транспарентни услови заиста једини услови за улагање у Србију.
- Да ли ћете те своје идеје грађанима саопштавати и на митинзима?
- Организоваћемо и митинге, а имаћемо у октобру и велико обележавање трогодишњице странке. Могуће да ћемо баш на годишњицу изложити комплетан програм СНС.
- Власт наговештава да ће на изборе ићи у три колоне?
- Баш ме брига шта они планирају. Имаће они и четврту колону - Б92, пету - РТС и шесту колону - радикале, али ћемо их све заједно победити.
- Да ли вас је изненадило то што ће Љајић на изборе можда с Динкићем?
- То је њихов избор и у то се нећемо мешати.
- Рачунате ли и даље на сарадњу са странкама мањина?
- Наравно да рачунамо, то је наше трајно опредељење. А, то што неке странке мањина сумњају да ће добити ресоре у новој влади, нека буду стрпљиве. Дочекаће дан када ћемо им понудити ресоре.
- Како ћете да победите ако партије власти заједно имају већу подршку међу грађанима од СНС, а да вас наводно и сама ДС стиже?
- Према ономе што они свакодневно лицитирају испада да имају подршку већу од 80 одсто. Ако је то тако, ми им честитамо унапред, али само нека више распишу те изборе. Зар треба веровати ономе што они о себи говоре? Дачић тврди да ће имати више од 10 одсто, Динкић да ће имати више од Дачића, а Чедомир више од обојице. То су бесмислене приче. Ја имам свако истраживање. Говорим о озбиљним истраживањима. Ту постоји трик да агенције кажу ДС-у да су веома високо, али да им је низак ниво подршке, да би касније када на изборима освоје 15-20 одсто могли да им кажу да њихови бирачи нису изашли на гласање. То су смешне приче за које знају и људи у ДС, па се ни они не хвале резултатима истраживања.

Посета Америци

- Три представнице СНС боравиле су ових дана у Америци како би наводно утаначиле
Николићеву посету Вашингтону. Има ли истине у томе?
- Оне су у САД представљале програм наше странке. Но, у зависности од времена и изборне кампање, биће важних посета. Томислав Николић ће током јесени и зиме посетити неке земље ЕУ, али и многе друге државе. Све зависи само од термина избора.

И Косово и Европа

- Како гледате на став председника ваше странке Томислава Николића да раскидате пут ка ЕУ ако признање Косова буде услов?
- То је прича по систему шта би било кад би било, прича која је извучена из контекста. Тачно је да нико од наше државе није ни тражио да признамо Косово. Напредњаци неће одустати од европског пута Србије, а имамо и Устав Србије, који се мора поштовати. Што се преговора Београда и Приштине тиче, ми јесмо за дијалог, али је проблем што нико у Србији не зна шта је садржај тих преговора.