Архива новинских чланака

Данас - Горан Кнежевић - 09.05.2012.

л Спремни сте да разговарате са СВМ о формирања владе, без обзира на то што су се они већ изјаснили да подржавају Бориса Тадића на председничким изборима?
- Наравно да смо спремни. С њима смо комуницирали и пре избора и ту није ништа спорно. СВМ је озбиљна странка која има озбиљне људе и неће бити спорно да и с њима поново разговарамо о уласку у нову Владу Србије.

л Да ли сте задовољни изборним резултатима у Зрењанину?
- Презадовољан. За само две године колико СНС постоји у овом граду успели смо да већ на првим изборима постигнемо најбоље резултате и да за чак 11 одсто будемо испред другопласиране ДС. У Зрењанину је на председничким изборима победио Томислав Николић, на парламентарним изборима победила је СНС, а на директним изборима за покрајински парламент наша су сва три кандидата победила и ушла у други круг, у којем се неће наћи нико из ДС. И на пропорционалној изборној листи за посланике Скупштине Војводине највише гласова у Зрењанину освојила је наша листа, на другом месту је Лига социјалдемократа Војводине, док је листа ДС трећепласирана. Закључак је јасан - грађани Зрењанина су показали да највише имају поверења у листу „Покренимо Зрењанин“ и њене кандидате.

л Када ће бити формирана градска власт и с ким ћете у коалицију?
- Ових дана крећемо у разговоре о формирању градских власт. Разговараћемо са свима који су постигли бољи резултат него на претходним локалним изборима, а то су СПС, ЛСВ и СВМ. Потенцијалним коалиционим партнерима представићемо нашу стратегију развоја Зрењанина, с којом смо се и представили у изборној кампањи. Верујем да ће странке с којима ћемо разговарати прихватити нашу стратегију развоја и постизборну коалицију.

л Да ли то значи да ћете своју будућу каријеру везати за Зрењанин или сте заинтересовани за неку функцију у извршној власти у републици?
- О томе ће сигурно коначну одлуку донети странка. У овом тренутку, ја сам кандидат за градоначелника Зрењанина. Будући да сам био први на листи СНС, то је моја обавеза према Зрењанинцима. Наравно, не искључујем ниједну могућност, нити неку нову степеницу у каријери, али то ће зависити од договора и развоја ситуације.