Архива новинских чланака

Дневник - Игор Мировић - 12.01.2011.

– Па како да верују и самима себи кад испод жита сарађују с демократама и лигашима? А ова прича резултат је тог општег неверовања и у сопствене снаге и у принципе опозиционих странака које би заједнич ки могле парирати и таквој причи – оценио је Мировић.
Он је навео да радикали приликом сваког важнијег гласања у покрајинском парламенту помажу владајућ ој коалицији, правећи кворум, као и да су гласали за покрајинског омбудсмана, те да у војвођанским општинама спасавају демократе кад им се задрмају позиције.

– И онда није ни чудо што прича о фамозном црногорском сценарију настаје из њиховог одраза у огледалу, јер тај сценарио евентуално једино може бити реализован уколико се опозиција у Војводини не уједини и не наступи на наредним покрајинским изборима са заједнич ким принципима – рекао је Мировић.
Он је додао да је СРС главна брана уједињењу опозиције у Војводини јер „индиректно подржава Демократску странку и Лигу социјалдемократа Војводине“. Мировић је казао и да се на нивоу Покрајине не воде разговори о уједињењу опозиције „зато што и СРС и ДСС имају себичне циљеве“. – Њихов примарни циљ је да се ослаби Српска напредна странка, а не да ДС оборе с власти – тврди Мировић.
Он је категорички одбацио и могућност формирања велике коалиције између СНС-а и ДС-а на нивоу Војводине уколико би то била једина постизборна опција.

– Мислим да је та опција пре свега нереална јер ми настојимо да на наредним изборима победимо, како на републич ком, тако и на покрајинском нивоу. И све наше активности усмерене су ка томе да победимо демократе у Војводини, а демократе, пак, чине све да победе нас. Уосталом, ми имамо апсолутно различ ите ставове о свим битним питањима везаним за развој Војводине, и на организационом и на политичком плану, тако да не постоји никакав заједнич ки именитељ за такву коалицију у Покрајини – оценио је функционер СНС-а.
Мировић је казао да се напредњаци интензивно припремају за предстојеће покрајинске изборе, те да је при крају процес унутарстранач ких избора по општинским и градским одборима у Војводини.
– Убрзали смо те активности и због неких најава да би пре општих могли бити расписани покрајински избори, мада смо уверени у то да је ДС свестан својих слабости тако да се неће осмелити да распише превремене покрајинске изборе који би се одвијали изоловано од избора за остале нивое власти – казао је он. Мировић је устврдио и да је рејтинг демократа у АПВ током последњих неколико месеци „у озбиљном паду због све тежег економског положаја грађана Војводине“.