Архива новинских чланака

Дневник - Игор Мировић - 15.12.2011.

Мировић је навео да је покрајински секретар за финансије изнео пројекцију буџета за следећу годину који је мањи од овогодишњег, што је „званични показатељ да Војводина пропада и да се морају изабрати нови људи који ће зауставити то пропадање„. Додао је да је законски нерешено финансирање Војводине, оценивши да странке у власти не показују жељу да то реше, што за последицу има, навео је он, неравномерно финансирање општина, нетранспарентно одлучивање о расподели новца, погоршан положај и општина и предузећа с великим бројем радника који очекују новац за обављене послове.

Мировић је рекао да је на изборе упућује и однос покрајинске и републичке власти који је „као рогови у врећи”.
– Они зарад добробити грађана морају бити на истом послу, а данас су као рогови у врећи, као да се ради о две државе или о два удаљена субјекта који су у спору – навео је Мировић.
Он је рекао да су спор о (не)уставности Статута и „неприхватљиво млака” реакција на изјаву бившег министра о војвођанском референдуму, посебно важна питања за хитне изборе.
Мировић је рекао да владајуће странке треба да промисле да ли ће покрајински избори бити истовремено кад и други, а да је за СНС то „питање рационалности” и да је „боље што пре”.

„Радикалима не одговарају избори”

На питање да ли имају подршку других посланика за иницијитиву о распуштању Скупштине и изборима, Мировић је одговорио да се о томе нису консултовали с другима јер опозиционом СРС-у „не одговара да се распишу избори„.
– Из њиховог угла, стање је добро, има их много у Скупштини и имају привилегије – казао је Мировић, док је за ДСС навео да је изгубио статус посланичке групе.