Архива новинских чланака

Дневник - Јоргованка Табаковић - 22.02.2012.

Она указује на то да СНС жели да прими у свој покрет „све креативне, добронамерне људе из свих области, а да ли ће неко, и ко, коју од функција обављати по окончању избора, заиста ће се знати тек када то буде тема.
– СНС нема намеру да потроши и једног јединог човека своје странке, нити неког ко није страначки припадник, тиме што ће га унапред назвати министром за било коју делатност. Једини кога смо истакли, сматрајући да треба да допринесе победи СНС-а, јесте Томислав Николић као премијер, и то смо урадили јавно, доносећи одлуку на страначким огранима. То је све што се кандидата тиче – тврди Јоргованка Табаковић.

На питање да ли то што је Александра Вучић на челу Савета за спољну политику значи да неће бити кандидат за градоначелника Београда, или да она није предвиђена за покрајинску премијерку пошто води Савет за финансије, Јоргованка Табаковић одговара да „то управо доказује сву бесмисленост таквих изјава“.
– То што је мој колега Горан Кнежевић мене негде предложио за кандидаткињу за војвођанског премијера ни случајно не значи да заиста постоји таква варијанта и да се негде о томе разговарало – изричита је потпредседница СНС-а. – То је израз личног уважавања и жеље да својим доприносом помогнем кампању у Војводини, где треба још много урадити и где имамо противника који је врло добро знао да државне рерсурсе искористи за одржавање и добијање избора. И то је једна од спекулација у домену будних снова. Неки људи сањају будни – наводи Јоргованка Табаковић.

На молбу да каже да ли све то значи да фотеље у СНС-у уопште нису подељене, она је категорична: Не да нису подељене, него то није начин на који СНС разговара унутар својих органа и просто није начин на који желимо да реализујемо идеје за које се залажемо. То је тема, што би рекла наша госпођа председница Славица Ђукић-Дејановић, која „није увремењена“. Није време за ту причу – закључује Јоргованка Табаковић.